Sayfalar

Çarşamba, Ekim 13, 2010

İki Renkli Tatlı



Bu tatlıyı aslında çok önce hazırlamıştım. Lezzet dergisinin eklerinin birinde oğlum resmini görüp yapmamı istemişti. Aslında puding ama eklenen ballı sos tatlıya hoş bir lezzet katıyor.

Malzemeler

  • 1 paket muzlu puding
  • 1 paket kakaolu puding
  • 6 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı bal (daha az kullandım)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı dövülmüş badem

Hazırlanışı:
3 bardak süt ile muzlu pudingi bir tencere koyup karıştırarak pişirin. Kaselere eşit miktarda paylaştırın.
Kalan 3 bardak sütle de kakaolu pudingi pişirin. Kaselerdeki muzlu pudinglerin üzerine yine eşit miktarlarda kakaolu pudingi paylaştırın. Tatlılar ılıdıktan sonra buzdolabında 3-4 saat soğutun.
Balı, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini bir sos kabına alıp kısık ateşte eritin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.(Sos başlangıcta sıvı oluyor ama bekledikce koyulaşıyor.)
Kasedeki tatlıları tabağa ters çevirin.(Tatlıları kenarlarından hafif kaldırarak kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.) Üzerine ılık olan sostan döküp badem kırıntıları serperek servis edin.

Afiyet olsun...

4 yorum:

narcicegirengi dedi ki...

Goruntusu de cok hos. Ellerinize saglik. Sevgiler

nurseninhobileri dedi ki...

Pasta cok guzel gorunuyor,ellerinize saglik nefis bir pasta olmus. Sevgiyle kalin.

hatice dedi ki...

Narçiçeğirengi ve Nurşen çok teşekkür ederim.

tatliyemek dedi ki...

harika görünüyor elinize sağlık. muhakkak deneyeceğim...