Kızımla yine bir macera yaşamak istedim ve bu nefis yemeği yaptım :). Bir taraftan Eylül bağırıyor bir taraftan ocakta yemek bana bak diyor.. Of yarabbim halimi görmeliydiniz.. Neyse ki pazartesi kızımızın bakıcısı başlıyor, ben de biraz nefes alırım diye düşünüyorum. Umarım karşılıklı anlaşabileceğimiz birisi olur. Allah çocuğunu birilerine emanet edecek herkesin yardımcısı olsun.. Çok zor bu işler..
* Tarif "Tatlısıyla Tuzlusuyla Soframız" adlı kitaptan alınmıştır.
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 300 gr kuşbaşı doğranmış et
- 3 adet patlıcan
- zeytinyağı
- kızartmalık yağ
- 3 su bardağı su
- tuz, karabiber
Pirinci sıcak tuzlu suda en az 1 saat bekletin. Kavrulmadan pişirileceği için bu gerekli. Yıkayıp suyunu süzdürün. Eti düdüklü tencerede biraz zeytinyağında kavurduktan sonra 20 dk pişirin. Köpürürse suda yıkayabilirsiniz (ben öyle yapmıştım). Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Acısının gitmesi için 20 dk tuzlu sıcak suda bekletin. Bol su ile yıkayarak süzün ve kurulayın. Kızgın yağda kızartarak havlu kağıda alın. Fırına dayanıklı bir tencereye etleri dizin, biraz karabiber ve tuzunu önceden atmadıysanız tuz ilave edin ve bir kaç kere çevirin. Ocağı kapatın ve üzerine kızarmış patlıcanları yerleştirin. En üste de süzülmüş pirinci ilave edin. Tencerenin kenarından dikkatlice suyu ilave edin. Ocağı tekrar yakın. Su kaynamaya başlayınca tencerenin ağzına kenarlı bir tepsi kapatın. Tenceredeki suyun etrafa dökülmesini engelleyecek şekilde ters çevirin ve fırına verin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Servis yapılacağı zaman tencereyi dikkatlice kaldırın ve servis yapın..
Afiyet olsun..
9 yorum:
İnşallah bakıcınız iyi çıkar. İyi bir bakıcı insanın hayatını o kadar kolaylaştırıyor ki anlatamam sana...
Yemek de gayet güzel olmuş Şule Eylül'ü yendi ve yemeği yaptı oldu:)
çok nefiss bir görüntü
enfes..
merhaba,bakıcılardan çok çekmiş biri olarak ,Allah kolylık versin diyorum...sitenizi beğenerek takip ediyorum...sevgiler,Rabbim iyi insanlar ile karşılaştırsın...
ilk bakıcımız kaçtı :) sıradaki.. yorumlarınız için teşekkür ederim..
Oy oyy Allah kolaylık versin arkadaşım:(
Elifcim 2.si de kaçtı.. ne yapacaksak.. !
iyi gunler,
etleri duduklude yagla kavurduktan sonra 20 dakika pismesi icin su ekliyor muyuz?
cok guzel gorunuyor, elinize saglik!
hayır eklemiyoruz..
bu bildiğimiz maklube olmasın:)
Yorum Gönder