Sayfalar

Cumartesi, Ekim 18, 2014

Lokumlu Kurabiye
























Bayramdan kalan lokumları değerlendirmek için Eylül'ün fikrini aldığımda böyle bir teklifte bulundu bana. İnternetten araştırma yaptığımda ise bir sürü örnek çıktı karşıma. Ben de hem lokumlu hem de hoş görünen bir kurabiye olsun istedim ve Hatice'nin bana Mersin'den getirdiği Kerebiç kalıbını da amacının dışında olsa da ilk defa kullanmış oldum. Aşağıdaki malzemelerle 20 adet kurabiye çıktı.

Malzemeler:

  • 1 büyük çay bardağı pudra şekeri
  • 75 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket mısır nişastası (125 gr)
  • Aldığı kadar un
  • 20 adet küçük lokum
Yapılışı:

Oda sıcaklığında tereyağı, sıvıyağ ve pudra şekerini bir kapta elinizle iyice yumuşayana kadar karıştırın. Lokum hariç tüm malzemeleri karıştırarak bir hamur hazırlayın. Hamurunuzdan 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, içine lokum yerleştirip yuvarlayın. Kalıba bastırarak şekil verin. Ters çevirip hafifçe sert zemine vurarak çıkartın ve tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20 dk pişirin ve tel ızgarada kurabiyeleri soğutun. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Afiyet olsun..



1 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Miss gibi limonun kokusu burnuma geldi. Kalıbınızda bayağı içi derinmiş.Benim kalıbım bu kadar derin değil. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.