Sayfalar

Cuma, Ekim 11, 2013

Cevizli Sarma

















Sofra'nın 3'lü kitap setinden denediğim ve sonucuna bayıldığım muhteşem bir lezzet. Ağızda dağılan ve anında tükenen "cevizli sarma"yı en kısa zamanda yeniden deneyeceğim.
Kurban Bayramınızı da huzur ve mutluluk içinde geçmesini dileyerek kutlarım. İyi Bayramlar!

Malzemeler:
  • 125 gr tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz
  • üzeri için haşhaş (susam kullandım)
  • tuz
Yapılışı:

Tereyağ ve yumurta akını karıştırın. Zeytinyağı ve yoğurdu ilave edin. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Her birini yarım cm kalınlıkta açın. Üzerine dövülmüş cevizin yarısını serpip rulo yapın. 2 parmak kalınlığında kesin. Diğer yarısına da aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş veya susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık , çok güzel oluyormuş gerçekten test ettim bende.Agızda dagılan harika bir tadı var. :)
Filiz.

Şule dedi ki...

Afiyet olsun, senin de eline sağlık :)

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Şule dedi ki...

Selda , teşekkür ederim ben de sizin blogu takip edeceğim. Sevgiler..