Sayfalar

Salı, Ekim 22, 2013

Bakugan Pasta







































Pazar günü Erkan'ın doğum günüydü. Zaman ne kadar da çabuk geçiyor; 7 yıl olmuş kuzucuğum doğalı :) Bu sene doğumgünü için benden bakuganlı pasta istedi. Seçtiği pasta  fazla detaylı, uğraştırıcı olmadığından yapmayı kabul ettim.

Pastayı şeker hamuru ile kaplayıp üzerini bakugan oyuncak ve kartları ile süsledik. Şeker hamurunu pastayı kestikten sonra üzerinden aldığım için oyuncakları kullanmada sıkıntı görmedim. Şeker hamurunu ilk kez kullandım; düşündüğümden daha kolay şekil alan bir yapısı varmış. Yalnız paketi açtığımda sert bir hamurla karşılaşınca aldığım yeri arayıp sordum, bunun normal olduğunu yoğurarak elimin ısısıyla yumuşayacağını söylediler; cahillik işte :)

Bakugan Pasta

Malzemeler:

Pandispanya için:
  • 5 adet yumurta
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 9-10 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
Krema için: 
  • 1 paket sıvı krema
  • 200 gr. bitter çikolata
  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik süt
Keki ıslatmak için; 1 su bardağı süt
Arası için
  • minik minik doğranmış çikolata
  • 2 adet doğranmış muz
Kaplamak için:  
  • 300 gr. kırmızı şeker hamuru
  • Bakugan oyuncakları ve kartları 
Hazırlanışı :

Pandispanya için; şeker ve yumurtaları mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unu içine kabartma tozunu ekleyerek karışıma eleyin. Tahta kaşık ile karıştırarak yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün; önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.

Krema için; sıvı kremayı ocakta kısık ateşte ısıtın. İçerisine bitter çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyene kadar karıştırın. Ocağın altını kapatıp mikserle ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin. Daha sonra kremayı buzdolabına kaldırın. Yine ara ara çıkarıp kıvamı koyulaşana kadar mikserle karıştırın.  Krem şanti ile sütü karıştırın. Onu da buzdolabında bekletin.  Daha sonra koyulaşan krema ile krem şantiyi karıştırın.

Pişen keki 3 e ayırın. Kremayı sıkma poşetine alın. Kekin ilk katını süt ile ıslatarak kremadan eşit şekilde her tarafına sıkın. Çikolata ve muz  yerleştirin.  Bu şekilde tüm katları hazırlayın. Pastanın üstünü ve yanlarını krema ile kaplayıp buzdolabında bir gece dinlendirin.

Şeker hamurunu elinizle yoğurarak açılabilir kıvama getirin. Ufak bir parça koparıp nişasta serptiğiniz tezgahta merdane ile hamuru açın. Bu ufak parçayı fırça ile ıslatarak bakugan toplarını koyacağınız yere yerleştirin.  Diğer şeker hamurunu da nişasta serptiğiniz tezgahta ince bir şekilde açın. Pastanın etrafını hamurun yapışması için fırça ile hafif ıslatın. Şeker hamurunu pastanın üzerine yerleştirin. Dikkatli bir şekilde pastayı kaplayın. Fazla kısımları bıçak ile kesin. Pastanın alt kısımlarının düzgün görünmesi için kalan şeker hamurundan 2 tane ince rulo yapıp  birlikte bükün. Pastanın kenarına yerleştirin. Topları yerleştireceğiniz yere uygun büyüklükte bir yuvarlak kalıbı bastırarak daire şeklinde yerini belirleyin. Bıçakla 6 parça olacak şekilde daireyi kesin. Her parçayı geriye doğru katlayın. İçerisine topları yerleştirin. Kartları da yerleştirdiğimizde  pastamız servise hazırdır.

Afiyet olsun...

2 yorum:

Özge dedi ki...

Haticecim,

Erkanın doğumu bizim için bile dün gibi, ilk göz ağrımız :)

Nice sağlıklı mutlu yaşları olsun inşallah; annesi, babası, kardeşi, tüm sevdikleriyle...

Hepinizi öpüyorum, sevgiler :)

Hatice dedi ki...

Özgecim yorumunu görmek çok mutlu etti beni :)

Güzel dileklerin için teşekkür ederiz :)