Sayfalar

Cumartesi, Kasım 20, 2010

Damla Sakızlı, Mandalinalı, Çavdar Unlu Kek



Öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutlarım. Bu keki ilk tadanlar havuçlu zannetse de içinde farklı tatlar olduğunu yedikçe anladılar. 2 kere yaptım ve ikisinde de çok çabuk tükendi, kendi icadım olan :) keki denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 bardak toz şeker
  • 3/4 bardak zeytinyağı (150 ml)
  • 3/4 bardak süt
  • 1 mandalina suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • yarım limon suyu
  • 2-3 damla sakızı
  • çavdar unu
  • kabartma tozu
Yapılışı:

Yumurtaları şekerle krema haline gelene kadar çırpın. Üzerine yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Damla sakızını un haline getirin. Kalan malzemeleri ilave edin. Tüm malzemeleri tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş 26 cm çapında kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkmalı.

Afiyet olsun..

2 yorum:

Özlem dedi ki...

ellerine sağlık, tadının lezizliğini tahmin edebiliyorum...sevgiler

Mutfak Havlusu dedi ki...

Üff üf birçok şey var bunun içinde lezzet köşesi olmuş:)
ellerinize sağlık.