Sayfalar

Cuma, Kasım 13, 2009

Fırında Pırasa



Aslında bu tarif daha önce yaptığım fırında kabak mücver tarifine çok benziyor. Sebzeleri bu şekilde hazırlamak sebze sevmeyenlere bile severek yedirebiliyor. Hem de çocuklar bir öğünde epey bir sebze yemiş oluyor. Bu tarifi pırasa yerine karnabahar ve havuç da kullanarak yapıyorum. Karnabahar tadı hiç anlaşılmıyor.

Not: Dilerseniz kaşar yada beyaz peynir de ilave edebilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1 kilo pırasa
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 demet maydonoz
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • tuz, karabiber
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı:

Pırasaları bir kaç parçaya bölüp buharda pişirin (yada suda haşlayın.) Rondoda maydonozlarla birlikte parçalayıp yumurta, sıvıyağ ve yoğurt ile karıştırın. Daha sonra tuz ve karabiber ekleyin. Kek hamurundan birazcık daha yoğun bir hamur elde edene kadar un ve kabartma tozunu ekleyin. 190 derece de 30 dk. pişirin. Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edin.

Afiyet olsun...

14 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Hatice, bu tarif çok hoşuma gitti bende farklı lezzetleri denemeye açık bir insanım. Pırasanın kıymalı dolmasını, zeytinyağlı yemeğini ve birde çorbasını yapardım.. Bunu en kısa zamanda deneyip bloğumda da yazacağım. Sevgiler ellerine sağlık canım..

Adsız dedi ki...

Haticecim senden devamlı duyuyordum, lezzetli bir tarif ve çocuklar da seviyor diye.Kabaklısını denediğimde unu fazla gelmişti kimse yememişti, son tarifine göre 2-3 kaşık unla karnabaharlısını yaptım haftasonu, herkes çok beğendi. Biraz cıvık düşürmek gerekiyor sadece. Hem pratik hem lezzetli.Tam bana göre :) Teşekkürler tarif için..
Nevin

hatice dedi ki...

Anne ve kızları inşallah deneyip beğenirsiniz :)

Nevincim, çok sevindim bu sefer beğenmenize :) Çok pratik gerçekten de...

Neşeli Sesler dedi ki...

En kısa zamanda enim de denemem lazım. MErt hiç sebze sevmiyor:(

hatice dedi ki...

Bu yöntemle umarım Mert de sever sebzeleri :) Sevgiler...

Missinem dedi ki...

malesef olmadı, sanırım pırasayı rondadan az geçirmek gereiyor yoksa püre gibi oluyor..

hatice dedi ki...

Kumrulada, pırasalar içinde iri iri olmamıştı bende de.

hazal dedi ki...

Pırasa rondodan geçirilmeden ince doğransa daha iyi olur çünkü rondo püre gibi yapar o da hoş olmaz kanımca...

hatice dedi ki...

Hazal, dilersen doğrayabilirsin.

Hazal dedi ki...

Fırında kabak mücveri denemiştim çok güzel oldu, pırasayı denemedim henüz ama denemek istiyorum, mevsiminde yemek en güzeli sebzeleri şu sıralar kabak o nedenle pek ilgimi çekmiyor.

hatice dedi ki...

Hazal, ben de mevsiminde yemeğe dikkat ediyorum sebzeleri, pırasalı da umarım beğenirsin. bu arada ben evdeki tüm sebzeleri bile karıştırıp yapıyorum (kereviz, pırasa karnabahar, brokoli vs)

nurhayat dedi ki...

İşte kardeşime ve eşime pırasa yedirmenin güzel bir yolunu Mekanımız Mutfak sayesinde buldum:) Ben, hem tarifteki gibi Mücver olarak, hemde un eklemeden sabah kahvaltılarına omlet olarak yapıyorum, bir denedim arkası geldi çünkü çok güzel tepkiler aldı:) Rondoda çekerken çok sulandırmadan az çekmek daha güzel sonuçlar veriyor.. Ellerine sağlık Hatice..

hatice dedi ki...

Nurhayat, çok sevindim beğenilmesine :)
Omlet fikri çok güzelmiş :) Ben de deneyeyim... Teşekkürler.

şirin dedi ki...

Merhabalar, pırasaları haşlamak yerine karışıma koyduğunuz sıvıyağda soteleyerek ve kattığınız unun yarısını mısır unu olarak deneyin bir de. Enfes oluyor..