Sayfalar

Perşembe, Ekim 30, 2008

Yeniden Merhaba ve Vişneli Ekmek Tatlısı



Çok çok uzun bir aradan sonra tam yeni bir tarif ekleyecektim ki blogların kapatıldığını öğrendim :( Neyseki bu anlamsız karardan vazgeçildi. Fotoğraf makinam bozulduğu için aylardır ses çıkmıyordu benden. Yeni makina almak mı yoksa elimdekini tamir ettirmek mi diye kararsız geçen aylardan sonra nihayet geçen hafta makinamı tamir ettirdim :) Artık yeni lezzetler deneyip sizinle paylaşabileceğim :)

Bu tatlı evdeki malzemeleri değerlendirmek için çok uygun. Tatlı için bayat ekmeklerden hazırlanan galete unu ve vişne kompostosunun tanelerini kullanabiliyorsunuz. Tarifi aldığım yerdeki malzemeler biraz farklıydı, ben değiştirerek uyguladım.

Tarif :http://www.chefsistanbul.com/

Malzemeler:
  • 1 su bardağı galete unu
  • 1 kahve fincanı irmik
  • 1/3 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta ( 1 tane kullandım)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı vişne tanesi
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
  • 1 su bardağı şeker
  • 1+1/4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı:

Eğer taze vişne kullanıyorsanız çekirdeklerini çıkarıp bir miktar suda yumuşayana kadar kaynatıp suyunu süzün. Komposto vişne kullanıyorsanız suyunu süzmeniz yeterli. Sonra vişne tanelerini rondoda püre haline getirin. Tüm malzemeleri karıştırıp kek hamurundan biraz daha koyu bir kıvamda hamur elde edin. 1 bardak galete unu yeterli gelmezse hamurun kıvamını koyulaştırmak için biraz daha galete unu ekleyin. Yağlanmış tepsiye ( ben en küçük boy dikdörtgen borcam kabı kullandım) hamuru yayıp 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü biraz koyulaşana kadar (~25 dk.) pişirin. Bu sırada şerbet için şeker ve suyu ocakta kaynatın. 7-8 dk. kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Tatlı piştikten sonra 10-15 dk. dinlendirip şerbeti dökün. Tatlı soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın. Dilerseniz vişne taneleri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

4 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Ellerinize sağlık,tatlı çok leziz görünüyor.Gerçekten de blogların kapatılmasına ben de çok üzülmüştüm ama neyse ki açıldı!Görüşmek üzere,sevgiler...

Adsız dedi ki...

Anne ve kızı, yorumunuz için teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Merhaba...
Ben Kayseri'den Necmiye...
Bu tarif hoşuma gitti yanlız bişey daha sormak istiyorum..
Şuan Vişne yok elimde birde vişne suyu ile nasıl yapabiliriz diye düşündüm.
Benimle paylaşır mısınız..
Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Necmiye Hanım, Vişne suyunu 1 çay bardağı kadar belki hamura ilave edebilirsiniz; tabii daha fazla galete unu gerekecektir. Sevgiler...