Sayfalar

Pazartesi, Temmuz 02, 2007

İncirli Rulolar



Haftasonu iki güzel tarif denedim. Birisi bu rulolar diğeri de Kayseri yağlaması. Bir kaç hafta önce Mehmet Yaşin'in programı yol üstü lezzet duraklarında Kayseri yemekleri tanıtılıyordu. Yağlama o kadar ağzımızı sulandırdı ki mutlaka yapmalıyım dedim ve sevgili Aslı'nın tarifini denedim. Hakikaten çok çok lezzetli bir yemek. Biraz zahmetli ama bu lezzete değer...

Diğer denediğim tarif, incirli rulolar ise Dr. Oetker'den. Fırından ilk çıktığında dışı sert ama içi yumuşak oluyor. Daha sonra dış kısmı da biraz yumuşuyor. Gelen konuklar için yapılabilecek hem lezzetli (annem ve eşimin onayı ile) hem de sunumu güzel bir alternatif...

Malzemeler:
Hamur İçin:
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 poşet hamur kabartma tozu

Dolgu için:

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4-5 adet küçük küpler halinde doğranmış kuru incir
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı öğütülmüş tuzsuz badem

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın


Hazırlanışı:

Dolgu için; Önce küp küp doğranmış incirler,
badem,kuru üzüm tarçın ve sütü rondoda karıştırın. Daha sonra şeker ve yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
Hamur için; Tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Üzerlerine incirli içi paylaştırarak sürün ve rulo yapın. Alüminyum folyoya sarıp buzlukta yarım saat bekletin. Tarçın ve şekeri karıştırın ve bu karışımla buzluktan çıkardığınız ruloları bulayın. 1'er cm kalınlığında dilimler kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dk. pişirin.

Afiyet olsun...

20 yorum:

Adsız dedi ki...

Mmmh,cok harika bir tarif olmus,ellerinize saglik.Sevgiler,Senem.

Adsız dedi ki...

slm,
kayseri yağlamasını, yalova daki ismiyle yoğurtlu yağlamayı cüneyt'in ananesi yapar bize. bütün torunlarını toplar. özellikle kışsa sobanın yanında
biri açar biri pişirir. gelinlerden biri sosu hazırlar. (o gelin genelde ben oluyorum)sonra tüm torunlar oturur sofra başına hep beraber yemeğe başlar. gerçekten yemesi kadar sanırım ananenin keyfi de bi başka oluyor. erkan a sevgilerimle...çok özledim.

Adsız dedi ki...

Kayseri Yağlamasını bende dün öğrendim.Eşimin Kayseri'li olması nedeniyle dün yemeğe gelen misafirlerim eşime takıldılar kayseri yağlaması yedirmedin mi sen daha filiz'e diye.
Yapılışını dün öğrendim en kısa sürede denemeye karar vermiştim.Şimdi elimde ölçüleri ile tam tarifi olunca daha iyi oldu.Teşekkürler Hatice. :)
Erkan'ı bol bol bizim yerimize de öp.Özledik tosun paşayı. :))

Filiz TAŞTAN.

Adsız dedi ki...

Senem, teşekkür ederim...
Aslihan, o kalabalıkta yağlamaların lezzeti kat kat artıyordur eminim. Ezeli ve seni öoüyorum. Sevgiler..

Filizcim, rica ederim. Programdan gördüğüm kadarıyla Kayseri mutfağı çok lezzetli. O lezzetleri yerinde de tatmayı çok istiyorum. Erkan'ı senin yerine de öpeceğim akşam :))

Adsız dedi ki...

çok farklı bir kurabiye tarifi. malzemelere bakınca çok lezzetli olduğunu tahmin edebiliyorum.en kısa zamanda deneyeceğim.
ellerine sağlık.

selin

http://selince.selinozgur.com

Adsız dedi ki...

Selin, teşekkür ederim. Sevgiler

Serpil dedi ki...

Ellerine sağlık...Çok güzel görünüyorlar..Fakat diğer tarfiten başka birşey çıktı o yüzden göremedim...

Adsız dedi ki...

Haticeciğim bu rulolar mükemmel görünüyor, gel de beni dene ve ye diyorlar adeta, ellerine sağlık. Eminim tadı da bir o kadar güzel olmuştur. Erkan'ı da öptük. Selamlar...

Adsız dedi ki...

Serpil, teşekkür ederim. Yağlamaya ve şebit mantısı aynı yemek. Bu yemeğin farklı isimleri var. Sevgiler...

Elifcim, beğendiğine çok sevindim. Umarım denersin. Biz de Mehtap'ı çok öpüyoruz. Sevgiler...

Ferhanca dedi ki...

Harika olmuş ,bendede tarişin bir paket inciri vardı ne yapsam diye düşünürken bu tarif uygun .
Mehmet Yaşin'in prıgramı herkesi mahvediyor .Kayseri neydi off ..
afiyet olsun..

Adsız dedi ki...

Ferhan, umarım denersin tarifi. Şimdiden afiyet olsun sana da :)

Adsız dedi ki...

Merhaba blogunuz çok güzel.
Yağlamayı ben de çok severim önce bana da çok zahmetli gelirdi. Ta ki lavaş ekmeği ile deneyene kadar. Tabi vde yapılan gibi olmuyor ama yoğun iş temposunda kurtarıcı oluyor. Lavaş ekmeklerini tavada ısıtıp üzerine sosunu gezdiriyorum fena olmuyor.
Afiyetle
Yasemin

Adsız dedi ki...

Yasemin, bu pratik bilgi için teşekkür ederim. Sevgiler...

daimamutfak dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş...neriman

Adsız dedi ki...

İncirli rulolar çok güzel görünüyor,en kısa zamanda deneyeceğim.Hadi Şule senden güzel yemek tarifleri bekliyoruz,eşin askerden bir an önce gelse de biz de tariflere kavuşsak....

Adsız dedi ki...

Neriman, teşekkür ederim.
Eyimah, denemeni tavsiye ederim. Umarım beğenirsiniz de. Şule seni duymuştur heralde :))

Adsız dedi ki...

cok güzel olmus, ellerinize saglik

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim Gülsen.

Adsız dedi ki...

merhaba kayseri yağlanmasını beğenmenize sevindim benimde daha evvel yayınladığım bir tarif kayseri yağ mantısınıda tavsiye ederim mutlaka deneyin çok güzel bir lezzettir sevgilerimle..
h.didem.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Didem, beğenilmeyecek gibi değil ki :))