Tarifi Lezzet dergisinin Temmuz sayısından aldım. Daha önce de kendi denemelerimiz olmuştu. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Dürüm fotoğrafını çekmemişim, servisi lavaş arasında yapılıyor.
Malzemeler:
- Yarım kg kemiksiz tavuk kalça eti
- 6-7 diş sarımsak (2-3 diş kullandım)
- 2-3 domates
- 3-4 sivribiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı (yarı yarıya azaltın)
- kırmızı pul biber
- karabiber, kimyon, nane, kekik, kırmızı toz biber, tuz
Tavuk etlerini minik minik doğrayın. Yağın yarısını tavaya alarak, tavuk etlerini soteleyin. Ayrı bir tavada doğranmış sarımsak ve biberleri soteleyin. Baharatları ilave ederek biraz daha soteleyin. Pişen tavuk etlerini baharatlı karışıma ilave ederek pişirmeye devam edin. Yemeklik doğranmış fazla suyu süzülmüş domatesleri ekleyin. Suyunu çekince ocaktan alın. Dürüm yaparak servis yapın.
Afiyet olsun..
6 yorum:
Merhabalar geçen akşam iftara yaptım bu yemeği , biz dürüm yapmadan pilavın yanında yedik ,biberlere ek olarak kapya biber ekledim ,çok hoş olddu gerçekten de ,eşim çok beğendi..pratik ve lezzetli tarif için teşekkürler..
_pınar_
bloğunuz ve tarifleriniz çok güzel.ellerinize sağlık.bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.hoşçakalın.
Gerçekten çok pratik ve lezzetli bir tarif...
Ellerinize sağlık, sevgiler.
merhabalar sevgili arkadaşım,, tam da akşam saat 1_oo 17_oo sıralarında acıkmışken bloğunda bu resme takıldım kaldım. Nefis görünüyor eline sağlık.. Görüşmek üzere sevgiler..
Gerçekten çok lezzetli görünüyor.. ev imkanlarıyla fast food.. ben de blogumda döner tarifleri vermiştim :)Ellerinize emeğinize sağlık...
pınar, deneyip yorum yazdığın için tşk ederim. Beğenmenize çok sevindim..
rabia, teşekkürler. senin de geçmiş bayramın kutlu olsun..
dokuzuncubulut, teşekkür ederim. sevgiler..
şükran, acıktığın anda bu görüntüyle karşılaşmanı istemezdim doğrusu :). beğenmene sevindim, sevgiler..
mutfakteyze, evde yapılan herşey daha lezzetli oluyor. teşekkürler..
Yorum Gönder