
Kış bitmek üzere ama hiç portakal kullanarak bir tarif denemediğimi fark ettim. Haftasonu da hafif bir tatlı olduğu için bu tarifi yapmaya karar verdim.
Malzemeler:
Portakallı Muhallebi :
- 3 su bardağı portakal suyu
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 3/4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı :
Vanilyalı muhallebi için; nişastayı 1/2 çay bardağı kadar suda eritip unu ekleyin. Sonra sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Kısık ateşte karışım kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynadığında şeker ve vanilyayı ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp altını kapatın ve mikserle 5 dk. çırpın. 1-2 dk. sonra dilediğiniz miktar sosu kuplara paylaştırın ( Ben 6 adet kupa paylaştırdım)
Portakallı muhallebi için; yine nişastayı 1/2 çay bardağı suda eritip portakal suyunu ve şekeri ekleyin. Bunu da kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kuplara koyduğunuz vanilyalı sosun üzerine portakallı sostan yine dilediğiniz kadar koyun( ben dışarıdan bakıldığında eşit görünecek kadar koydum) Sosların yoğunlaşması için bir süre bekleyin. Daha sonra vanilyalı sos- portakallı sos şeklinde kuplara paylaştırın. Dolapta soğumaya bırakın. Servis ederken üzerine çikolata parçaları koyun.
Afiyet olsun...
Hatice ne güzel görünüyor bu kuplar! Çok şıklar, çok ciciler, ellerine sağlık! Ben de ne zamandır sütlü tatlı yemediğimi farkettim şimdi...
YanıtlaSilSibelcim, çok teşekkür ederim...
YanıtlaSilEline saglik. Hafif bir tatli olmus. Sen soyleyince farkettim bende portakalli bir sey yapmamisim butun kis boyunca. Mevsim bitmeden bende denesemhic fena olmayacak..
YanıtlaSilsevgili hatice,bende dün bir dergide portakalli irmik tatlisi görünce begenmis ve sütlü tatlilarin meyve sulari ile de yapilabilecegini düsününce hosuma gimtisti,ellerine saglik,cok güzel görünüyorlar
YanıtlaSilsevgilerimle
sevgili hatice,
YanıtlaSilsule sekerpareyle ilgili yasadiklarinizi anlatti da gözlerim bir kat daha açildi. zaten bugünlerde gözlerim, agzim, kulaklarim açik vaziyetteyim. saskinliktan dilim tutulacagina çenem düsüyor iyi mi?
allah bize kolaylik versin!
tijen
rengiyle,görüntüsüyle,albeni yebeni diyor,ellerine sağlık,canım çekti hemen şimdi gidip yapacağım tşk....
YanıtlaSilMerhaba Hatice,
YanıtlaSilCok kolay, hafif, harika bir tarif bu. Ellerine saglik! Hemen ben de bu hafta sonu deneyecegim.
Sevgiler...
Nezaket teşekkürler, vakit geçmeden dene bence de...
YanıtlaSilHülya çok teşekkürler, bence meyva suyu çok yakışıyor sütlü tatlılara.
Tijen Hanım, bu tür olayların nasıl önüne geçeceğimizi bilemiyorum. İnsanın tüm şevkini kırıyorlar...
Meryem, görüntüsünü beğendiğine çok sevindim. Umarım tadını da beğenirsin...
Burcu, ben de bu tatlıyı yaparken neden portakallı puding yapmıyorlar diye düşünmüştüm :))
Pıtırcık, çok teşekkürler. Şimdiden afiyet olsun...
Sevgili Hatice, tarif çok hoş. Ben de yaptım ve karşı komşumun kasesini iade ederken onlara da ikram ettim. Çok hafif bir tatlı, ellerine sağlık...
YanıtlaSilElif, afiyet olsun. Beğenmenize çok sevindim tatlıyı :)
YanıtlaSilellerine saglık cok hos olmus bende yapacagım hemen
YanıtlaSilHaticecim bende genelde toz meyveli içeçekleri (oralet)nişastayla pişirip pastaları süslemede kullanırdım ama böyle kuplara koyup yemeyi hiç düşünmemişim demekki.Görüntü çok güzel.portakallar bitmeden denemek lazım.Ellerine sağlık ,sevgiler.....
YanıtlaSilMelisa, çok teşekkür ederim. Şimdiden senin de eline sağlık.
YanıtlaSilZeynecim merhaba, beğendiğine sevindim. Umarım dener ve tadını da beğenirsin. Sevgiler...
Merhaba, çok güzel görünüyor, peki bu iki ölçülerle acaba toplam kaç kup çıkıyor, ya da kaç kişilik oluyor, teşekkür ediyorum. Bende bloguma beklerim.
YanıtlaSilwww.blogcu.com/pembeli
Pembeli, beğendiğine sevindim. Resimdeki kuplardan 6 adet çıkıyor.
YanıtlaSilBlogun hayırlı olsun. Hemen ziyaret edeceğim. Sevgiler...