Sayfalar

Pazartesi, Eylül 14, 2009

Fırında Karışık Meyve Tatlısı



Ramazanda bizim evde pek fazla meyve tüketilmiyor. Ben de hem dolabta bekleyen meyveleri ziyan etmemek hem de yemekten sonra tatlı ikram edebilmek için daha önce bu adreste gördüğüm tarifi evdeki tüm meyveleri kullanarak hazırladım:

Dilediğiniz miktarda şeftali, armut,elma gibi kabuklu meyvelerin kabuklarını soyup küpler halinde derin bir kaseye doğrayın. İncirleri dörde bölün. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Tüm meyveleri karıştırın. Fırına dayanıklı bir kaba ( ben borcam kullandım) meyveleri koyun. Üzerlerini 3-4 kaşık bal gezdirin. İri şekilde kıyılmış cevizleri meyvelerin üzerine serpin.
200 derece fırında 10-15 dk. pişirin. Tatlıyı ılık olarak dondurma ile servis edin.

Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. Süper fikirmiş..Çok beğendim, kısa zamanda denenecekler listesine aldım bile..üstelik az kalorili ve hafif.. daha ne olsun.. :)

    YanıtlaSil
  2. Bencede güzel bir fikir deneyeceğim eline saglık.

    YanıtlaSil
  3. Gaye Hanım ve annemin yemekleri, umarım dener beğenirsiniz :)

    YanıtlaSil
  4. ilginç gerçekten ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,

    Bende çok beğendim.Hoş bir sunum olabilir. Ellerinize sağlık.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil