Sayfalar

Cuma, Ağustos 28, 2009

Nar Ekşili Mantar Kebabı



Herkese hayırlı ramazanlar diyerek, Ramazan'ın sofralarımıza evlerimize bereket getirmesini dilerim. İftar sofralarına yakışacak görsellikte ve lezzette bu yemeği mutlaka denemenizi öneririm. Hem tok tutuyor hem de ağır bir yemek değil. Bu özel tarif de yine Sofra Özel kitaplarımdan. Ben tarifi seçtim, annem ve Aysel hanım malzemeleri azaltarak uyguladılar. Eylül'cüğüm de bizimle birlikte severek yedi :).

Malzemeler:

  • 1 kg iri boy mantar
  • 500 gr kıyma
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz, karabiber
Yapılışı:

Mantarları yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın. Enlemesine ortadan ikiye kesin. Diğer tarafta kıymaya tuz ve karabiber katıp yoğurun (annemler soğan, yağ vs gibi diğer köfte malzemelerinden de katmış olabilirler). Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Mantarın altta kalan kısmına köfteyi yayın. Diğer yarısı ile üzerini kapatın. Fırın tepsisine dizin. Tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirin. Folyoyu açıp suyunu süzün. Bu suyun içine salça ve nar ekşisi katın ve karıştırın. Mantarların üzerinde gezdirin. Tekrar fırına verip, üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun ..

5 yorum:

  1. FOTOĞRAF ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR...
    EMİNİM LEZZETİ DE ÇOK GÜZELDİR
    EN KISA ZAMANDA TARİFİ BEKLİYORUZ
    ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. Rüzgar gülü, teşekkür ederim yorumun için. Lezzeti de çok güzel :) Tarifini de ekledim..

    YanıtlaSil
  3. Senin ustalar çoğalmış. :) Anlaşılan Aysel Hanım da pek becerikli ne şanslısın...:)

    Ellerinize sağlık değişik görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. Hic aklima daha onceden gelmemisti..Kesinlikle deneyecekler listeme aliyorum bu tarifi.
    Tesekkurler fikir icin...
    Sevgiylen...

    YanıtlaSil
  5. Elifciğim; yorumun için teşekkür ederim..

    Fevkalade; dene mutlaka sonuçtan memnun kalacağına eminim. sevgiler..

    YanıtlaSil