Sayfalar

Pazartesi, Temmuz 02, 2007

İncirli Rulolar



Haftasonu iki güzel tarif denedim. Birisi bu rulolar diğeri de Kayseri yağlaması. Bir kaç hafta önce Mehmet Yaşin'in programı yol üstü lezzet duraklarında Kayseri yemekleri tanıtılıyordu. Yağlama o kadar ağzımızı sulandırdı ki mutlaka yapmalıyım dedim ve sevgili Aslı'nın tarifini denedim. Hakikaten çok çok lezzetli bir yemek. Biraz zahmetli ama bu lezzete değer...

Diğer denediğim tarif, incirli rulolar ise Dr. Oetker'den. Fırından ilk çıktığında dışı sert ama içi yumuşak oluyor. Daha sonra dış kısmı da biraz yumuşuyor. Gelen konuklar için yapılabilecek hem lezzetli (annem ve eşimin onayı ile) hem de sunumu güzel bir alternatif...

Malzemeler:
Hamur İçin:
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 poşet hamur kabartma tozu

Dolgu için:

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4-5 adet küçük küpler halinde doğranmış kuru incir
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı öğütülmüş tuzsuz badem

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın


Hazırlanışı:

Dolgu için; Önce küp küp doğranmış incirler,
badem,kuru üzüm tarçın ve sütü rondoda karıştırın. Daha sonra şeker ve yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
Hamur için; Tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Üzerlerine incirli içi paylaştırarak sürün ve rulo yapın. Alüminyum folyoya sarıp buzlukta yarım saat bekletin. Tarçın ve şekeri karıştırın ve bu karışımla buzluktan çıkardığınız ruloları bulayın. 1'er cm kalınlığında dilimler kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dk. pişirin.

Afiyet olsun...

20 yorum:

  1. Mmmh,cok harika bir tarif olmus,ellerinize saglik.Sevgiler,Senem.

    YanıtlaSil
  2. slm,
    kayseri yağlamasını, yalova daki ismiyle yoğurtlu yağlamayı cüneyt'in ananesi yapar bize. bütün torunlarını toplar. özellikle kışsa sobanın yanında
    biri açar biri pişirir. gelinlerden biri sosu hazırlar. (o gelin genelde ben oluyorum)sonra tüm torunlar oturur sofra başına hep beraber yemeğe başlar. gerçekten yemesi kadar sanırım ananenin keyfi de bi başka oluyor. erkan a sevgilerimle...çok özledim.

    YanıtlaSil
  3. Kayseri Yağlamasını bende dün öğrendim.Eşimin Kayseri'li olması nedeniyle dün yemeğe gelen misafirlerim eşime takıldılar kayseri yağlaması yedirmedin mi sen daha filiz'e diye.
    Yapılışını dün öğrendim en kısa sürede denemeye karar vermiştim.Şimdi elimde ölçüleri ile tam tarifi olunca daha iyi oldu.Teşekkürler Hatice. :)
    Erkan'ı bol bol bizim yerimize de öp.Özledik tosun paşayı. :))

    Filiz TAŞTAN.

    YanıtlaSil
  4. Senem, teşekkür ederim...
    Aslihan, o kalabalıkta yağlamaların lezzeti kat kat artıyordur eminim. Ezeli ve seni öoüyorum. Sevgiler..

    Filizcim, rica ederim. Programdan gördüğüm kadarıyla Kayseri mutfağı çok lezzetli. O lezzetleri yerinde de tatmayı çok istiyorum. Erkan'ı senin yerine de öpeceğim akşam :))

    YanıtlaSil
  5. çok farklı bir kurabiye tarifi. malzemelere bakınca çok lezzetli olduğunu tahmin edebiliyorum.en kısa zamanda deneyeceğim.
    ellerine sağlık.

    selin

    http://selince.selinozgur.com

    YanıtlaSil
  6. Selin, teşekkür ederim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık...Çok güzel görünüyorlar..Fakat diğer tarfiten başka birşey çıktı o yüzden göremedim...

    YanıtlaSil
  8. Haticeciğim bu rulolar mükemmel görünüyor, gel de beni dene ve ye diyorlar adeta, ellerine sağlık. Eminim tadı da bir o kadar güzel olmuştur. Erkan'ı da öptük. Selamlar...

    YanıtlaSil
  9. Serpil, teşekkür ederim. Yağlamaya ve şebit mantısı aynı yemek. Bu yemeğin farklı isimleri var. Sevgiler...

    Elifcim, beğendiğine çok sevindim. Umarım denersin. Biz de Mehtap'ı çok öpüyoruz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Harika olmuş ,bendede tarişin bir paket inciri vardı ne yapsam diye düşünürken bu tarif uygun .
    Mehmet Yaşin'in prıgramı herkesi mahvediyor .Kayseri neydi off ..
    afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  11. Ferhan, umarım denersin tarifi. Şimdiden afiyet olsun sana da :)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba blogunuz çok güzel.
    Yağlamayı ben de çok severim önce bana da çok zahmetli gelirdi. Ta ki lavaş ekmeği ile deneyene kadar. Tabi vde yapılan gibi olmuyor ama yoğun iş temposunda kurtarıcı oluyor. Lavaş ekmeklerini tavada ısıtıp üzerine sosunu gezdiriyorum fena olmuyor.
    Afiyetle
    Yasemin

    YanıtlaSil
  13. Yasemin, bu pratik bilgi için teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş...neriman

    YanıtlaSil
  15. İncirli rulolar çok güzel görünüyor,en kısa zamanda deneyeceğim.Hadi Şule senden güzel yemek tarifleri bekliyoruz,eşin askerden bir an önce gelse de biz de tariflere kavuşsak....

    YanıtlaSil
  16. Neriman, teşekkür ederim.
    Eyimah, denemeni tavsiye ederim. Umarım beğenirsiniz de. Şule seni duymuştur heralde :))

    YanıtlaSil
  17. cok güzel olmus, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  18. Teşekkür ederim Gülsen.

    YanıtlaSil
  19. merhaba kayseri yağlanmasını beğenmenize sevindim benimde daha evvel yayınladığım bir tarif kayseri yağ mantısınıda tavsiye ederim mutlaka deneyin çok güzel bir lezzettir sevgilerimle..
    h.didem.blogcu.com

    YanıtlaSil
  20. Didem, beğenilmeyecek gibi değil ki :))

    YanıtlaSil