
Dün akşam yemeğimiz sevgili arkadaşım Aslıhan'ın çok önce bize gönderdiği bu tarifle şenlendi :)) Çok hafif ve bir o kadar da lezzetli bir yemek oluyor. Pişen mantılar acaba sert kalır mı diye endişeleniyordum ama üzerine yoğurt döküldüğünde yumuşuyorlar. Bu güzel tarif için çok teşekkür ederim Aslıhan...
Malzemeler:
- 6 adet yufka
- 250 - 300 gr. kıyma
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- tuz, karabiber, kırmızı biber
- sıvıyağ
Sos için:
- 250 gr. yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı şalça
- sıvıyağ
Hazırlanışı:
İç harcı için; soğan ve patatesi soyup rondoda kıyın. Daha sonra kıyma ve baharatları da ilave edip rondoyu tekrar çalıştırın. Yufkaları önce ortadan ikiye sonra her bir yarımı 3 e bölerek 6 adet üçgen parça oluşturun. Sonra hazırladığınız içten yufkaların geniş kısmına bir miktar koyup kenarlarını biraz içe kıvırın ve sigara böreği gibi sarın. Daha sonra elde ettiğiniz bu uzun sigara böreklerini gül böreği yapar gibi kıvırıp yağladığınız tepsiye açılmamaları için sıkıştırarak yerleştirin. Daha sonra üzerlerine sıvıyağ sürüp 190 derecede kızarana kadar pişirin. Sos için sarımsakları dövüp yoğurda karıştırın. Bir tavada salçayı sıvıyağda kavurup dilerseniz pul biber ilave edin. Fırından çıkardığınız mantıların üzerine önce yoğurt sonrada sostan döküp servis edin.
Afiyet olsun...
Bak ben bunu hep duyuyordum ama bir türlü yapamak nasip olamdı birgün deneyeceğim elelrine sağlık canım:))
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSileline sağlık çok severim ben patates koymam bir tek öyle de denemek lazım..
http://melteminyemektarifleri.blogspot.com/
Sevgili Hatice,
YanıtlaSilEvet ben de patates hariç aynı şekilde yapıyorum. Bir de patatesli deneyeceğim. Hatta ben yapınca çok yapıp, o gün pişirmeyeceklerimi derin dondurucuya atıyorum. Yapacağım zaman da çözülmesini beklemeden fırına attığım için özellikle yemeğim olmayan iş günü sonrası çok pratik oluyor. Çok severek yediğim bir yemek, ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...
Tuğba, umarım denersin. Sevgiler...
YanıtlaSilMeltem, yorumun için teşekkür ederim.
Bocuruk, buzluğa koymak çok iyi fikir. Teşekkürler.
ağlıcam ben yaaa..bu blogları gezdikçe ve gördükçe yaptıkça insan nasıl zayıf ve çıtır kalabilir anacım...ellerine ve yüreğine sağlık....sağlıkla ve afiyetle....
YanıtlaSilyıllar önce bir komşumuzun davetinde tatmıştım ama tarifini bilmiyordum açıkçası. paylaşımın için teşekkürler ...
YanıtlaSilbu aradar ben de yeni yeni yayına başlayan blogumda güzel tatları paylaşmak için tüm dostların ziyaretini bekliyorum...
http://selince.selinozgur.com
Hande, aslında haklısın :))
YanıtlaSilSelin, rica ederim. Siteni ziyarete geliriz elbette, hayırlı olsun...
slm, tarifi bi ara yolladığımı hatırlıyorum ama bu ara sıkışıklıktan anca ziyaret edebiliom siteyi. beğendiğinize çok sevindim. uzun zamandır ben de yapmıodum.ayrıca Erkan çok tatlı olmuş.özleşmişiz valla... sevgiler...
YanıtlaSilGöndereli çok oldu aslında ama iyi ki göndermişsin :)
YanıtlaSilBiz de sizi özledik; en kısa zamanda görüşmek üzere. Ezeli ve seni öpüyorum.
Bugunlerde sosyete mantisi moda galiba. Bu bu hafta icinde 2. blog bu tarifi veren. Bende mi yapsam acaba?
YanıtlaSilTuğba, modaya uyup sende dene, beğenirsin diye düşünüyorum. Sevgiler...
YanıtlaSilhımmm, harika...gerçek mantıya tercih ederim doğrusu, elinize sağlık :-)
YanıtlaSilYeşil Kivi, teşekkür ederim.
YanıtlaSilMerhaba Sevgili Hatice,yorum yazmasam da siteni ziyaret ediyorum mutlaka. Hazirladigimiz iç çigden mi olcak. Yani patates haşlanmış degil di mi. Sevgiler
YanıtlaSilNursel, patatesi haşlamadan çiğden kullanıyorsun. Sevgiler...
YanıtlaSilben sosunu tereyağlı ve sulu yapıyırum ve et suyu kaynatıp içinde bekletiyorum daha yumuşak oluyor
YanıtlaSil