
Çok uzun süre önce bu adresten aldığım tarifi nihayet deneme fırsatım oldu. Oradaki ölçüler yerine kendi yaptığım miktarlar ile tarifi vereceğim. Ben çekirdek boşluklarını dolduracak kadar iç malzemesi koydum. Eğer malzeme dışarı taşsın isterseniz biraz daha arttırabilirsiniz. Tattığımda hala ılıktı. Bu halde bile tadını çok beğendim. Bakalım eşim ve yarınki misafirlerim beğenecek mi?
Malzemeler:
- 50 adet şekerpare kayısı
- 1/2 su bardağı ve 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 adet ince rendelenmiş küçük havuç
- 3 adet karanfil (ben kullanmadım)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Kayısıları yıkayıp bir gece önceden suda bekletin. Daha sonra 5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Diğer tarafta ceviz ve üzümleri robotta kıyın. Bu karışımın içine pirinç, havuç, 1 kaşık şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. Ilımış olan kayısıların içerisine hazırladığınız harçtan kiraz büyüklüğünde koyup ısıya dayanıklı bir tepsiye tatlıları dizin. Tatlıların üzerine şekeri serpin. Kayısıları haşladığınız sudan 1 su bardağı kadarını tepsiye ekleyin. Karanfilleri de koyup tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatın. 180 derece fırında 25 dk. pişirin. Soğuyan tatlıları önce tepside kalan suya bulayıp sonra hindistan cevizi ile kaplayn ve servis tabağına alın.
Afiyet olsun...
Görüntüsü bu kadar hoşsa kimbilir tadı ne kadar güzeldir. Değişik bir tatlı. Üstelikte hafif olduğuna eminim ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAyyyyyhhh ne güzel albenili duruyorlar.Böyle bir tatli tarifi basak bir yerdede okumustum.Simdi iyice canim cekti biliyormusun.Hafta sonu da geldi yapsak mi??????
YanıtlaSilHaticecim yorumun için saol, hoşbulduk. Bu arada senin tatlılar da çok şirin görünüyolar, ellerine sağlık...Bebişini öpüyorum, sevgiler...
YanıtlaSilGercekten degisik bir tarif..kayisi, haslanmis pirinc filan :)
YanıtlaSilBende incirli bri tarif vardi bir ara yayinlayayim,hatirlattigin icin sagol:)
sevgiler
Karabiber, haklısın. Çok hafif bir tatlı.
YanıtlaSilSerap, denediğinde de yorumunu paylaşırsan çok sevinirim. Sevgiler...
Emelcim, beğenmene çok sevindim. Biz de Yağmuru çok öpüyoruz.
Lama, rica ederim. Sevgiler...
Sevgili Hatice,
YanıtlaSilçok güzeller ellerine sağlık. eminim tadını herkes çok beğenecek. görüntüden belli oluyor zaten. sevgiler
Sevdamavisi, çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilHaticecim ellerine sağlık harika görünümlü bir tatlı olmuş bu, eminim tadı da o denli güzeldir:).
YanıtlaSilBen bir şey sorucam; burdaki kayısılar kuru kayısı mı yoksa taze kayısı mı? Sanırım tazeler, ama yine de emin olmak istedim denemeden önce.
Sevgiler:).
aslı
Sevgili Aslı, iyi ki sordun; çünkü kayısılar kuru kayısı. Suda beklediklerinden ve haşlandıklarından irileşiyorlar. Sevgiler...
YanıtlaSilblogunuzu cok begenerek takip ediyorum. cunku hic margarin kullanmiyorsunuz tariflerinizde.bu benim icin cok onemli.ve kedileri seviyorsunuz:)
YanıtlaSilkedilerle ilgili takip ettigim bir blog var. kediresimleri.blogspot.com
basarilar...
Kediii, güzel sözlerin ve adres için çok teşekkürler... Sevgiler.
YanıtlaSilgerçekten çok lezzetli görünüyorlar. paylaşımınız için çok teşekkürler...
YanıtlaSilhttp://selince.selinozgur.com
hatice merhaba ben serpil...muhtemelen bu ilk karşılaşmamız çünkü ben çok yeniyim. sayfanı vede tatlını çok beğendim . ellerine ve yüreğine sağlık.izin verirsen sayfanı siteme eklemek isterim. sende eklersen sevinirim. sevgiler..
YanıtlaSilwww.hashaslicorek.blogspot.com
Selin, teşekkür ederim.
YanıtlaSilSerpil, siten hayırlı olsun. Biz de linklerimize ekleriz siteni. Sevgiler...
Sevgili Hatice,
YanıtlaSilEllerine sağlık. Dün akşam yemekte ekmek yemediğimiz için bir iki saat sonra acıktık. Kuru kayısı içine ceviz koyup yedik:) Bu tarif çok şık olmuş. Denemeli.
Sevgilerimle...
Bocuruk, umarım denersin. Sevgiler...
YanıtlaSil