Sayfalar

Çarşamba, Şubat 07, 2007

Kremalı Havuçlu Kek




Geçen hafta İstanbulda yaşayan kuzenim bizi ziyarete geldiğinde yapmıştım keki. Kekin orta kısmı daha fazla kabardığı için üzerine döktüğüm krema eşit olarak yayılmadı.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un ( yaklaşık 2,5 su bardağı)
Krema için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 4-5 yemek kaşığı şeker

Üzeri için : tarçın

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırmaya devam edin. Havucu ve cevizi ekleyin. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış bir kalıba karışımı dökün. (kelepçeli kalıp kullandım) Önceden ısıtılmış 170-175 derece fırında pişirin.

Kek pişerken kremayı hazırlamak için; Süt, un ve şekeri bir tencereye alıp kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin. Kek piştikten 1-2 dakika sonra kremayı üzerine yayın ve soğumasını bekleyin. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında dinlendirin. Servis etmeden önce üzerine tarçın serpebilirsiniz.

Afiyet olsun...

18 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok güzel olmuş çok severim keki hele kremalı olunca daha güzel

    YanıtlaSil
  2. kek kek kek ben bir kek canavarıyım.HEmen denemem lazım bu keki :)

    YanıtlaSil
  3. Şebnem teşekkür ederim. Keki ben de çok seviyorum.
    Güloş, umarım dener ve beğenirsin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bayilirim havuclu keke, sizinki de enfes gorunuyor. Elinize saglik.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bende havuclu kek sevenlerdenim.
    Ozellikle kremali olani ilk defa meksikalilarda gorup taniyip yemistim.
    Cok leziz.
    ellerine saglik.

    Zeynep

    YanıtlaSil
  6. Aybike beğenmene sevindim, teşekkürler :)
    Zeynep, krema bu keke gerçekten de çok yakışıyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. havuçlu kek zaten dayanılmazdır benim için.Siteniz çok güzelmiş favorilerime ekledim hemen.

    YanıtlaSil
  8. Kelepçeli kap nasıl oluyor?cehaletimi hoş görün lütfen,gerçekten anlamadım..

    YanıtlaSil
  9. Anonymous, kenarları açılabilen yuvarlak kek kalıbı. Mutfak eşyaları satan dükkanlarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Gülçin, teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Hatice bu kek çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.:) Ben de denedim ama şekeri az geldi bana, havuçlar o kadar tatlı değildi, belki o yüzdendir diye düşündüm, bir dahaki sefere şeker miktarını artıracağım:)

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  12. Özge,teşekkür ederim :) Şeker, damak tadına göre değişken olabiliyor. Arttırınca umarım daha çok beğenirsin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Hafta sonu denenedim bu tarifi.Süper oldu.Gidip gelip yedim,rejim olaylarımda yalan oldu..Şiddetle tavsiye ediyorum çok güzel bir kek..

    YanıtlaSil
  14. Gülçin afiyet olsun. Bu lezzeti senin de tatmış olmana sevindim.

    YanıtlaSil
  15. kek harika, simdiye kadar bir kac defa yaptim, tadi da harika...

    YanıtlaSil
  16. Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  17. Tarif için teşekkürler.Her fırsatta yapıyorum.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  18. Beğenilip yapılması çok güzel. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil