Sayfalar

Salı, Ocak 16, 2007

Soğan Halkaları



Kızartma yöntemini mutfağımda pek kullanmıyorum. Bu tarif de o istisna tatlardan biri :)) Çıtır çıtır yemesi o kadar hoş ki bizim çok beğendiğimiz bir aperatif oldu. Tarif Oktay Usta'nın yemek programından.

Malzemeler:

  • 3 adet soğan
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay bardağından biraz fazla süt
  • aldığı kadar un
  • tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:

Soğanların kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Halkaları birbirinden ayırın. Üstlerine tuz serpip sulanmalarını sağlayın. Diğer tarafta sos malzemelerini karıştırın. Boza kıvamına veya biraz daha koyu hale gelene kadar un ekleyin. Bir kap içerisine bir miktar un koyun. Halkaları önce una sonra karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran halkaları fazla yağlarının gitmesi için havlu kağıt üzerine alın.

Afiyet olsun...

Hatice

33 yorum:

  1. Soğan halkalarını çok güzel görünüyor, tadını merak ettim doğrusu, en kısa sürede deneyeceğim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Nazife, umarım dener ve beğenirsin. Ben beğeneceğini düşünüyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık.bence hoş bir aparatif.çıtır çıtır canım çekti.bende en kısa sürede denemeye çalışacağım.teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Hacer, beğendiğine çok sevindim. Umarım denersin en yakında. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Hatice,
    Galiba sonunda aradığım "onion rings" tarifine ulaştım. Şu ana kadar ne denediysem başarılı olamamıştım. Bunu ilk fırsatta denemek istiyorum. (hatta hamurunun içine birtakım baharatlar ilave etmeyi de düşünmüyor değilim:)Paylaştığın için teşekkürler,
    Ellerine sağlık
    Sevgiler
    İpek

    YanıtlaSil
  6. İpek merhaba, umarım bu tarifle istediğin lezzeti bulabilirsin. Denediğinde de yorumunu paylaşırsan sevinirim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Eşim bayılır, dek geldiğinde mutlaka burger kingden alır, tarifi görünce çok sevindim, en kısa zamanda deneyip süpriz yapacağım...

    YanıtlaSil
  8. Yıllar önce öğrenciyken bir arkadaşımızın evinde yapıp yemiştik ama süt koymamıştık. Eminim böyle daha güzel oluyordur. Biz de burgerking de mutlaka yeriz soğan halkası. Evdekilere sürpriz yapmalı... Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. E.G.S.ve bocuruk, beğenmenize çok mutlu oldum. Ben daha önce hiç yememiştim. Umarım diğer yediklerinizin lezzetini bulabilirsiniz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. valla denedik süper bişey soğan yemeyen bile bayıla bayıla yedi. kimse soğan olduguna inanmadı 3 soğan yetmedi bi 3 tane daha yaptık müthiş bir tat burgerking'inkiler halt etmiş yanında:) tarif için çok teşekkurler

    YanıtlaSil
  11. Sibel, rica ederim. Beğenilmesine çok sevindim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. cok cahilce olacak ama bu soda ne sodası... şişede maden sodasımı yoksa karbonat soda mı kızmayın bana cevap bekliyorum

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Gaye, sodadan kastım maden suyu. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, ellerine saglik. Cok guzel kizarmis soganlar. gecen gun bir yemek programindayakilisina sahit oldumustum da :-)
    Benim de su siralar denemek istediklerim arasindaydi bu tarif, kaydettim senden.
    Muhabbetle......

    YanıtlaSil
  15. Seda, mutlaka dene derim. Çok lezzetli olur. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Nefis görünüyor...bende soğansız yemek sevmeyenlerdenim

    YanıtlaSil
  17. Soğan başlı başına da çok nefis oluyor. Tavsiye ederim denemenizi...

    YanıtlaSil
  18. Az önce denedim. Sonuç bir harika! Belki galeta unuyla daha da güzel sonuç verebilir. Çok teşekkürler tarif için :)

    YanıtlaSil
  19. Gaye Hanım, rica ederim :) Yorumunuz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  20. slm bende ne zamandır arıyordum bu tarifi..ne zamandır aklımdaydı ve sonunda buldugum için cok mutluyum hemen denicem..umarım güzel olur..paylasım için tesekkurler..

    YanıtlaSil
  21. Mercan'ın Adası,
    umarım denemiş ve memnun kalmışsınızdır. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Kızım markette hazırını istedi, unutmuş almamışız. Tarifinizi şimdi deneyeceğim ve fikrimi de bilahare söyleyeceğim. Umarım çok güzel olur. Paylaştığınız için de teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. Ayşen hanım, umarım beğenmişsinizdir.

    YanıtlaSil
  24. şahane gözüküyor, hemen mutfağa gidiyorum:))

    YanıtlaSil
  25. merhaba tarif süpeeer görünüyor hemen denemeliyim teşekkürler

    YanıtlaSil
  26. Funda ve Saliha, umarım deneyip beğenmişsinizdir ...

    YanıtlaSil
  27. bugün denedim tarifi harika oldu eşimde çok beğendi iftar davetlerinde mutlaka yapacağım teşekkürler

    YanıtlaSil
  28. güzel bır tarıfe benzıyor bende hemen denemeyı dusunuyorum ama aklıma takılan bırsey var ben bu tarıfı bır yerde daha gormustum sadece yumurtanın beyazını kullanarak yapmıslar sız yumurtanın sadece beyazını mı kullandınız yoksa yumurtanın tamamını mı sımdıden tesekkr edrm

    YanıtlaSil
  29. Sinem hanım merhaba,
    yumurtanın tamamını kullanmıştım. Umarım deneyip beğenirsiniz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  30. bir şey sormak istiyorum neden bu fast food restoranlarında bu soğan halkaları daha kalın oluyor? hatta içi boş gibi dışı çıtır çıtır ama kalın?:)

    YanıtlaSil
  31. ben de bilmiyorum malesef...

    YanıtlaSil
  32. ben baska bi yerden aldıgım tarifle denedim bugün en az yarım saat suda bekletin yazıyordu beklettim soda yerine de yarım pkt kabrtma tozu yazıyordu cok kötü oldu soganlar diri kaldı hic begenmdm smdi gördm tarifinizi bn nerde hata yaptm da olmadı :(

    YanıtlaSil
  33. ben baska bi yerden aldığım tarifle denedim bugün. soğanları yarım saat suda bekletin yazyrdu bi de soda yerine yarm pakt kabrtma tozu wardı. cok kötü oldu soganlar diri kaldı oldugu gibi döktm bn nerde hata yaptm yardmcı olabilir misiniz hatice hanım

    YanıtlaSil