tag:blogger.com,1999:blog-11916968.post112409915795336812..comments2023-10-29T16:39:32.304+03:00Comments on Mekanımız Mutfak: Şeftalili Tartşule&haticehttp://www.blogger.com/profile/02603115051317859853noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-24952163755231472542011-09-19T21:09:44.022+03:002011-09-19T21:09:44.022+03:00tarifinizi bir kaç gün önce gördüm ve en sonunda b...tarifinizi bir kaç gün önce gördüm ve en sonunda bugün denedim kesinlikle şahane oldu şeftalinin son günlerini kaçırmadan herkese denemesini tavsiye ederim :)<br />paylaşımınız için teşekkürler..Lethiandolhttps://www.blogger.com/profile/07682384736610351238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-62673430414232635692010-10-21T20:42:27.368+03:002010-10-21T20:42:27.368+03:00Kabartma tozunu fazla koymadınız değil mi? Tart ha...Kabartma tozunu fazla koymadınız değil mi? Tart hamurlarının kabarmaması için bir yöntem de hamuru kalıba yaydıktan sonra üzerine yağlı kağıt serip tartı kapatacak kadar bakliyat yerleştirerek (nohut veya kuru fasülye) pişirmektir. Bunlar ağırlık yaparak hamurun kabarmasını önlüyor.haticehttp://mekanimizmutfak.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-87218531145590379262009-07-15T09:41:52.726+03:002009-07-15T09:41:52.726+03:00Çok yumuşak değil ama çok da sert olmuyor. Umarım ...Çok yumuşak değil ama çok da sert olmuyor. Umarım beğenilmiştir...haticehttp://www.mekanimizmutfak.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-58594356289989149002009-06-26T21:53:43.566+03:002009-06-26T21:53:43.566+03:00bende yarın deneyeceğm umarım güzel olur çok güze...bende yarın deneyeceğm umarım güzel olur çok güzel görünüoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-34849310394008723982009-04-04T10:16:00.000+03:002009-04-04T10:16:00.000+03:00slm.yumuşak bşr tart hamurum olsun istiyorum bu t...slm.yumuşak bşr tart hamurum olsun istiyorum bu tart hamuru pişince kesmesiproblem yaratıyor mu acaba?benimkiler hep sert oluyor ve keserken parçalanıyor.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-71955106580721965012008-10-22T11:26:00.000+03:002008-10-22T11:26:00.000+03:00Yumuşak bir hamur olmuyor zaten. Ama benim yaptığı...Yumuşak bir hamur olmuyor zaten. Ama benim yaptığım rahatsız edecek kadar sert değildi. Tarifi yukarıda yazdığım gibi. Başka bir püf noktası yok :)<BR/>Feride Hanım ilginize teşekkür ederim. Sevgiler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-9642719997746653292008-09-19T02:02:00.000+03:002008-09-19T02:02:00.000+03:00merhaba ben yeniyim tart çok güzel görünüyo bended...merhaba ben yeniyim tart çok güzel görünüyo bendede şeftalili bi tarif var isterseniz ilerde yazabilirimmferideehttps://www.blogger.com/profile/17757612113321585330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-8691004036226323162008-08-22T00:56:00.000+03:002008-08-22T00:56:00.000+03:00Selam bu tarifi ikinci deneyişim ama yine sert olu...Selam bu tarifi ikinci deneyişim ama yine sert oluyor dağılıyor. bir püf noktası varsa yazar mısınız lütfenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1168597633243429622007-01-12T12:27:00.000+02:002007-01-12T12:27:00.000+02:00Hülya rica ederim. Umarım tadını da beğenmişsinizd...Hülya rica ederim. Umarım tadını da beğenmişsinizdir.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1162285619818972492006-10-31T11:06:00.000+02:002006-10-31T11:06:00.000+02:00merhaba bu tartı yapmak epeydir aklımdaydı bugün s...merhaba bu tartı yapmak epeydir aklımdaydı bugün sabah erken saatte yaptım.buzdolabına koydum.akşam eve dönünce tadına bakacağım.<BR/>tarif için teşekkürler...<BR/>hülyaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1157964571272344592006-09-11T11:49:00.000+03:002006-09-11T11:49:00.000+03:00Işıl, deneyip fikrini söylediğin için teşekkürler....Işıl, deneyip fikrini söylediğin için teşekkürler... Dileyen çiçek yağı da kullanabilir tabiki ama zeytinyağı kullandığımda ben hiç koku almıyorum.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1157899408335994142006-09-10T17:43:00.000+03:002006-09-10T17:43:00.000+03:00bence zeytinyağı yerine çiçek yağı konmalı çünkü z...bence zeytinyağı yerine çiçek yağı konmalı çünkü zeytinyağı koku yapıyor. Açık olmak gerekirse ben çok beğenmedim. tart hamuru dağılmadı çok sert de olmadı ama yine de çok beğenmedim. <BR/>Işıl -Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1127370813909058452005-09-22T09:33:00.000+03:002005-09-22T09:33:00.000+03:00Merhaba Tülay, tart hamuru yumuşacık olmuyor ama ç...Merhaba Tülay, <BR/>tart hamuru yumuşacık olmuyor ama çok da sert olmuyor. Daha öncede dediğim gibi hiç dağılmamıştı benimki. Sevgiler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1127321730377359462005-09-21T19:55:00.000+03:002005-09-21T19:55:00.000+03:00Merhaba hemen tarifi denedim güzel şeftaliler vark...Merhaba hemen tarifi denedim güzel şeftaliler varken görüntü çok güzel oldu ama keserken ve tart kalıbından çıkartırken çok zorlandım. tart çok sert olmuştu. Normalde böylemi oluyor ben mi beceremedim acaba bilgi verir misiniz? Tadı güzeldi ellerinize sağlık<BR/>TülayAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1125475914392580112005-08-31T11:11:00.000+03:002005-08-31T11:11:00.000+03:00Merhaba Nilüfer,benim tart hamurumun kenar kısımla...Merhaba Nilüfer,<BR/>benim tart hamurumun kenar kısımları daha kıtır oldu orta kısımlara göre ama dağılmadı. Acaba fırında çok beklemesinin etkisi olmuş olabilir mi diye düşünüyorum. Yine de beğendiğine sevindim. Sevgiler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1125320083350309182005-08-29T15:54:00.000+03:002005-08-29T15:54:00.000+03:00Hatice Merhaba,Çok istememe rağmen tartı ancak bug...Hatice Merhaba,<BR/><BR/>Çok istememe rağmen tartı ancak bugün deneyebildim bence çok lezzetli ve pratik ama benim tartım yarım saat'te anca pişti birde tart kesilince bisküvi gibi dağıldı aceba ben bir şeyleri yanlışmı yaptım ? yoksa sizinde tartınız benim tartım gibi kıtır kıtır mı ? oldu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1125057536407781862005-08-26T14:58:00.000+03:002005-08-26T14:58:00.000+03:00Funda Hanım, vişne pişiliyor ama bu meyvelerde ger...Funda Hanım, vişne pişiliyor ama bu meyvelerde gerek yok diye düşünüyorum. Kolay gelsin...<BR/>Sevgiler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1125056303420993652005-08-26T14:38:00.000+03:002005-08-26T14:38:00.000+03:00merhabalar,tarifinizi böğürtlen/ahududu ile deneme...merhabalar,<BR/>tarifinizi böğürtlen/ahududu ile denemek niyetindeyim. Acaba yine şekerle pişirme işlemi yapacak mıyım? TeşekkürlerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1124695988953186522005-08-22T10:33:00.000+03:002005-08-22T10:33:00.000+03:00Merhaba Fulya Hanım,elinize sağlık, un miktarını b...Merhaba Fulya Hanım,<BR/>elinize sağlık, un miktarını belirttiğiniz için teşekkürler. <BR/>Sevgiler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1124694867432528602005-08-22T10:14:00.000+03:002005-08-22T10:14:00.000+03:00Merhaba,Ben dün denedim. 2,5 su bardağı un kulland...Merhaba,<BR/>Ben dün denedim. 2,5 su bardağı un kullandım ve yeterli oldu. Kremasını biraz daha tatlı sevenler 4 yemek kaşığı şeker kullansın. Bir de benim şeftaliler çok tatlı değilmiş. 1 yemek kaşığı şeker ile biraz ekşi oldu, biraz daha şeker eklemek gerekebilir. Güzel ve çok pratik bir tarif. Teşekkürler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1124693006518413572005-08-22T09:43:00.000+03:002005-08-22T09:43:00.000+03:00Merhaba Duygu Hanım,sizin de elinize sağlık. beğen...Merhaba Duygu Hanım,<BR/>sizin de elinize sağlık. beğenilmesine çok sevindim :) Afiyet olsun...<BR/>Sevgiler..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1124612792799050752005-08-21T11:26:00.000+03:002005-08-21T11:26:00.000+03:00Dün tartı denedim hiç bu kadar güzel bir tart yeme...Dün tartı denedim hiç bu kadar güzel bir tart yememiştim,çok lezzetli oldu.Evde 4 kişiyiz,yarım saatte kırıntısı bile kalmadı:) Ellerine sağlıkAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1124288989777066712005-08-17T17:29:00.000+03:002005-08-17T17:29:00.000+03:00Merhaba Hatice, tarifleri beğendiğine çok sevindim...Merhaba Hatice, tarifleri beğendiğine çok sevindim :)) Tatilimiz de çok iyi geçti; daha önce görmediğimiz birçok yere gitme fırsatımız oldu. Hem zaten tatilin kötüsü olur mu hiç değil mi :) Sevgiler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1124283987410462722005-08-17T16:06:00.000+03:002005-08-17T16:06:00.000+03:00tartın ve kekin süper görünüyor hatice,ellerine sa...tartın ve kekin süper görünüyor hatice,ellerine sağlık... bu arada hoşgeldin, umarım tatilin iyi geçmiştir... sevgiler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11916968.post-1124270967952434842005-08-17T12:29:00.000+03:002005-08-17T12:29:00.000+03:00Tartı beğenmenize çok sevindim :) Ama malesef ne k...Tartı beğenmenize çok sevindim :) Ama malesef ne kadar un koydum hatırlamıyorum. Kavanozdan ölçmeden eklediğim için miktarı belirtmem zor.Hamur zeytinyağlı olduğu için unu yeterli olduğunda da yağlı oluyor.Önce 1 bardak ekleyin, daha sonra az az eklemeler yaparak sert olmayan bir hamur elde edin. Umarım faydalı olur. Sevgiler...Anonymousnoreply@blogger.com