Bu tatlıyı ve böreği teyzemler bebek görmeye geldiği zaman yapmıştım. Fikri yine tvde izlediğim Oktay Usta'dan aldım ama maalesef tarifini kaçırdığım için kekini ve muhallebisini kendim uydurarak yaptım. Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz. Fakat ben tvde izlediğimde kekine ceviz de katılıyordu. Ama internet sitesinde ceviz kullanılmamış görünüyor. Ben kekine ceviz ilave ettim, şeker miktarını azalttım. Kreması için kullanılan toz şantiyi kullanmadım. Süslemeyi de sadece damla çikolata ile yaptım..
Bu hazırlaması kolay ikramlıkları teyzemlerden sonra 2 kere daha misafirlerim için hazırladım. Hem lezzetli, hem hazırlaması basit hem de görünüşleri çok hoş.. Milföy hamurlarını muffin kalıplarına aşağıda görüldüğü gibi yerleştirin. İçlerine beyaz peynir, kaşar peyniri, maydanoz ve yumurta beyazından oluşan karışımı paylaştırın. Ağızlarını bohça yapar gibi kapatın ve bir kürdanla tutturun. Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin. Kalıptan çıkararak, servis yapmadan kürdanları da çıkartın.

Afiyet olsun..
merhabe
YanıtlaSilelinize saglik güzel olmus.
portakalagacinda benzer bir tarif var..
sevgiler.
Börek fikrine bayıldım Şuleciğim özellikle.. Ani misafirler için kurtarıcı bir tuzlu, harika! Sağol paylaştığın için..
YanıtlaSilsizin televizyonda gördüğünüz incirli kremalı tatlı olsa gerek. çünkü o tarifin kekinde ceviz var. ikisi çok benzer tarifler.
YanıtlaSilSüpermş börek olayı.Çabucak olucak bir börek ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilmerhabalar şule.
YanıtlaSilçok benzerini geçen gün kuzenim yapmıştı.
harika oluyor gerçekten de
eline sağlık sevgiler.
NUNU
2 side iştah açıcı hemde yeni kahvaltıdan kalkmış birisi olarak dahi çok nefisler:)
YanıtlaSilyorumlarınız için teşekkür ederim.. böreğin çeşitli versiyonlarını yapmaya devam ediyorum. gerçekten çok pratik ve lezzetli oluyor..
YanıtlaSilBörekleri böyle kek kalıbına koymak bin yıl düşünsem aklıma gelmez banada beklerim www.kadincaweblog.com
YanıtlaSilellerinize sağlık ikiside nefis olmuş.milföyün şekline bayıldım.banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilne kadar şık börek olmuş , elerine sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle
börek bu şekliyle çok hoş oluyor gerçekten.. yorumlarınız için teşekkür ederim..
YanıtlaSilbir tarifi baskasindan esinlenerek yapipta sonra kaynak belirtmemeyi etik bulmuyorum.
YanıtlaSilbu tarifin benzeri daha önce portakalagacindan verilmisti...
yanlis anlasilmasin, amacim sivri dillik yapmak degil. bu cok severek takip ettigim bir blog. belkide bu kadar rahatsiz olmamin sebeb böyle birseyi bu blogdada görmemden kaynaklaniyor.
sevgilerimle.. meryem
meryem hanım tarifi aldığım yerin linkini dahi verdim, siz neden bahsediyorsunuz anlamadım. lütfen böyle bir suçlamada bulunmadan önce yazdıklarımı daha dikkatli okuyunuz..
YanıtlaSilcok üzgünüm, özür dilerim! ben kaynagi sadece tatli icin verdiginizi düsündümüstüm. ikisininde ayni kaynaktan oldugunu algilayamadim..
YanıtlaSiltekrar özür dilerim..
sevgiyle, meryem