Sayfalar

Perşembe, Ağustos 24, 2006

Ekşili Kabak



Yemek zevki programının sitesinde görüp yapılacaklar listeme eklemiştim bu tarifi. Hem besleyici bir yemek hem de ekşi tadı kabakla birlikte biz çok sevdik.

Malzemeler:

  • 1/2 kilo kabak
  • 1 adet soğan
  • 1/2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber
  • bir tutam dereotu
  • sıcak su
Hazırlanışı :

Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencerede zeytinyağı ile kavurun. Salçayı ve yıkadığınız mercimeği ekleyin ve 1-2 dk. kavurun. Üzerine 1,5- 2 bardak kadar sıcak su ekleyip mercimekler biraz yumuşayana kadar pişirin. Bu arada kabakların kabuklarını soyup orta büyüklükte küpler halinde doğrayın. Tenceredeki mercimeklere ilave edin. Kabakların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 1 limonun suyunu (ekşi tadı fazla hissetmek istemezseniz 1/2 limon kullanabilirsiniz), tuz ve az miktarda karabiberi de ekleyip mercimek ve kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Servis yaparken üzerine dereotu serpin.
Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. merhaba çok güzel görünüyor mutlaka denicem.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Umarım deneyip beğenirsiniz...

    YanıtlaSil
  3. değişik bir lezzet tata ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Tuğba, evet ve bence denemeye değer bir tat.
    Esra, teşekkürler. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. selamlar..
    tarifi denedim..çok hafif ve güzel bir yemek oldu..Eşim kabak yemeklerinden çok hoşlanmıyor.ama bundan 2 tabak yedi..gerçekten görülmeye değerdi..güzel tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Afiyet olsun. Eşinizin bile beğenmesi çok güzel. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. YESIL MERCIMEGI VE KABAGI SEVMEYEN ESIME BUGUN YAPICAM BIR TEK SEBEBI VAR EKSI OLMASI.
    EKSI OLAN HER YEMEGI YIYOR BAKALIM BU AKSAM NAPICAK
    ELLERINIZE SAGLIK BURDAN HARIKA GORUNUYOR
    ZUMRUDUANKA

    YanıtlaSil
  8. İnşallah eşiniz de siz de beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsin...

    YanıtlaSil