Sayfalar

Perşembe, Ekim 06, 2005

Pandispanya Tatlısı



Bu tatlıyı ilkkez arkadaşım Özlem'lerde yemiştim .( Bu tarif de O'nun kayınvalidesine ait :)) Ama tarifini daha sonra yine bu tatlıyı yapıp bize ikram eden sevgili Esra'dan aldım. Tatlının bir ismi var mı bilmiyorum ( fatih sarmasının farklı bir sunumu gibi); ben uygun olabilecek bir isim verdim. Hem çok çeşitli malzeme gerektirmeyen hem de şerbeti kaynatıp kıvam tutturma sorunu olmayan hafif bir tatlı. Ben vanilya ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri azaltarak 2 /5 oranında ölçülerle hazırladım ve 23x14 cm. ebatında dikdörtgen bir borcam kullandım. Tarifi tam ölçü için veriyorum.

Malzemeler :
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 3 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
Hazırlanışı :

Yumurta ve 1 bardak şekeri mikserle iyice çırpın. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek karışıma ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kek hamuru kıvamında bir karışım elde edin. Sıvıyağ ile yağladığınız tepsiye ( tam ölçü için büyük boy yuvarlak borcam uygun) karışımı koyun. Önceden ısınmış 175 derece fırında 20 dk. kadar pişirin. Şerbeti için 3 bardak şeker ve suyu karıştırıp şekerin erimesini sağlayın; ocakta kaynatılmayacak. ( ben şekerin kolay erimesi için ılık su kullandım.) Kek ılındıktan sonra şerbeti üzerine dökün.( şerbeti bir anda dökmemekte yarar var; ben ara ara döktüğüm şerbeti çektikçe biraz daha ekleyerek tüm şerbeti bu şekilde bitirdim) Daha sonra dolapta bekletin. Eğer tatlı bir gece dolapta beklerse daha güzel oluyor.
Afiyet olsun...

22 yorum:

  1. Ne güzel görünüyor, revani gibi tıpkı! Ama şerbeti gerçekten kolaymış. Eline sağlık Hatice.

    YanıtlaSil
  2. Sibel merhaba, beğendiğine çok sevimdim :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. merhaba Hatice;
    tarifin cok guzel gorunuyor ellerine saglık.Yanlız ben bır sey merak ettım bu tarifte sıvı bır malzeme yok mu ? Sayet yoksa 2 yumurta icin bu kadar un cok fazla degıl mı?

    YanıtlaSil
  4. Reyhan Hanım çok teşekkür ederim. Hayır yumurta dışında sıvı başka bir malzeme kullanılmıyor. 2 adet orta boy yumurtanın kek kıvamına gelebilmesi için önce 1 su bardağı un eklemiştim ama biraz sıvı olunca 2 kaşık daha ekledim ve tam geldi. Dilerseniz başlangıçta daha az un koyup kıvamı tutana kadar eklemeye devam edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Hatice,

    tatlı inanılmaz güzel görünüyor, ellerine sağlık. Ancak ben bu ölçü işini pek anlayamadım. Lütfen tam olarak senin kullandığın ölçüleri verebilirmisin lütfen.
    Sevgiler,

    Mutlu

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Mutlu,
    ben kek hamuru için 2 yumurta, yarım su bardağından biraz az şeker,1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 1,5 su bardağından 1 parmak kadar eksik un kullandım. Şerbet için ise 1,5 bardaktan biraz az şeker ile 2 bardak su kullandım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. bende resime ilk bakinca revani gibi gordum ama malzemeleri okuyunca anladim revani degil,
    evde bulunan malzemelerle hemen yapilacak bir tatli bence bu tarif, ellerine saglik, deneyecegim hatta bu aksam, cunku iftardan sonra tatli diye arandim durdum dun aksam...
    sevgilerimle,
    Zeynep

    YanıtlaSil
  8. haticecim, dün getirdiğin iki parça tatlıyı iftardan sonra yemeğimizin
    üzerine yedik. eline sağlık çok güzel ve hafif olmuş..

    YanıtlaSil
  9. Zeynep grubun maillerinde az önce okudum yapmışsın bile tarifi. Afiyet olsun. İçerisine de hindistan cevizi güzel olmuştur. Sevgiler...

    Xtralarge, evet revaniye benziyor ama seninde dediğin gibi daha hafif oluyor. Teşekkürler. Size de hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  10. Afiyet olsun Şulecim, beğendiğinize sevindim :)

    YanıtlaSil
  11. merhaba hatice,tatlın çok güzel ve yapımıda oldukça basitmiş,özelliklede şerbeti kaynatma derdi yok.Evdeki tatlılar bitince deneyeceğim,ellerine sağlık sevgiler.....

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Zeynep, evet yapımı basit bir tatlı. Teşekkürler. Denediğinde de yorumunu yazarsan sevinirim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Hatice,
    Yemekbiz'in emaillerinde okumussun, evet aksam iftara oturmadan yapip firina attim, sadece hindistan cevizi rendesi koydum icine ben extradan, harika oldu, zipzip yumurtayi yumurta olarak tuketmedigi icin, ben boyle tat ve keklerle idare ediyorum isi, olculeri yariya indirdim, ama yumurtayi 3 koydum, denemek isteyenlere cekinmeyin yapin demek istiyorum,
    tekrar tesekkur ediyorum Hatice
    sevgilerimle

    Zeynep T.

    YanıtlaSil
  14. Zeynep rica ederim. Beğendiğinize çok sevindim. Zipzip'a da yarayışlı olsun inşallah. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. tatlı çok hafif ve lezzetli görünüyor, ellerine sağlık hatice...

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkür ederim adaşım :)

    YanıtlaSil
  17. Hayırlı Ramazanlar, Şule ve Hatice, tatlı gerçekten çok kolay ve hafif bu tür tariflere ihtiyacımız var. Eline sağlık Hatice...Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Aslı sana da hayırlı ramazanlar. Evet pratik tarifler her zaman daha çok tercihimiz oluyor değil mi? Çok teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Hatice,

    Dun aksam misafirlerimize bu tatliyi ikram ettik, cok begenildi ve de tarif istendi :)

    cok tesekkurler

    sarah

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Sarah,rica ederim. Beğenilmesine çok sevindim tarifin :) Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  21. merhabalar,
    gelen misafirlere ne yapıcaz diye düşünürken bu tatlı geldi aklıma. evdekiler nasıl olur diye merak ederkan ben tatlıyı fırına vermiştim bile.çünkü önceki tecrübelerimden güzel olacağına emindim ki öyle de oldu.bi de avcı böreği koyduk yanına. misafirlerimiz de biz de çok sevdik bu menüyü...ellerine sağlık canım arkadaşım...sen olmasan napıcaz bilmem...

    YanıtlaSil
  22. Aslıhancım, farklı tarifleri paylaşabilmenin en güzel yolu bu siteler değil mi ? Senin de ellerine sağlık canım. Beğenilmesine çok sevindim tariflerin. Selamlar...

    YanıtlaSil