Tarif Ayşe Tüter'den. Bu da pazar günü yaptığım bir tarif. Evdeki 2 adet patlıcanı değerlendirmek için bu tarifi buldum. Tarifte 4 adet milföy hamuru kullanılıyordu, fakat 4 tanesi hazırladığım içe az gelince buzlukta kalan son 2 milföyü de çıkarttım. Toplam 6 tane bohçamız oldu. Fakat bohçalarımın yaprakları pişerken açıldı :). Yanına da ayran yapıp afiyetle yedik.
Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- karabiber, tuz
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 dilim ince kıyılmış pastırma
- 6 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarısı (ben yoğurt kullandım)
- çörek otu, susam
2 adet patlıcanı fırında közleyin. Kabuklarını soyup sıcak suyun altında bir süre tutun. İnce ince kıyın. Karabiberi, tuzu, kaşarı ve pastırmayı ekleyip karıştırın. Milföy hamurlarının ortasına 1 çorba kaşığı karışımdan koyun ve bohça şeklinde kapatın. Üzerine yoğurt sürüp, çörek otu ve susamla süsleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Dün akşam susamlı ekmek yapacaktım kısmet patlıcanlı bohçayaymış iyikide yapmışım eşimde bende bayıldık bu tarife.
YanıtlaSilnilüfercim beğendiğinize çok sevindim. afiyet olsun.
YanıtlaSil