Sayfalar

Salı, Temmuz 19, 2005

Kayısılı Muffinler

Kayısılı Muffin

Pazar günü eşimin ailesine gitmeden önce bir şeyler yapmak istedim. Eşim yapma boşver hemen gidelim diyince, peki demiştim. Daha sonra arabayı yıkamaya karar verince ben de sevinçle o zaman ben de muffin yaparım dedim. Eşim arabayı yıkarken ben de muffinlerimi yapmaya başladım. Ev mis gibi kek koktu. Tarifi bu ayın Sofra dergisinden aldım.

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker(1-2 parmak daha az kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 10-15 kayısı
Hazırlanışı:

Kayısıları temizleyip küp küp doğrayın. Yumurta, şeker ve yağı 2 dk mikserle çırpın. Üzerine un ve kabartma tozunu katıp tekrar çırpın. Daha sonra kayısıları ve vanilyayı ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın. Muffin kalıbına kağıt kek kalıplarını yerleştirin ve kek hamurunu paylaştırın. Benim ilk yaptığımda 15 ikinci yaptığımda 14 adet muffinim oldu. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 22-25 dk pişirin. Dilerseniz üzerine fırçayla marmelat sürerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..

19 yorum:

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Muffin muhteşem , eline sağlık. Ben de bu günlerde yapmak istiyordum.Bu arada yazı karakteri bozuldu mu yoksa sadece bende mi öyle görünüyor?

Adsız dedi ki...

Teşekkürler Aslı. Yazı karakteri bizde de bozuk çıkıyordu fakat view'dan Turkish Windows'u seçince düzeldi.

Tijen dedi ki...

sevgili sule,
çok şık olmuşlar, kokuları bana kadar geldi. neyse ki hava sicak, insanin cani tatli çekmiyor. çekerse de bal gibi bir kavun yeter (bakiniz bugün yedigimiz).. size afiyet olsun.
tijen

Adsız dedi ki...

Tijen haklısın canımız tatlı çekince eğer evdeysek meyveyle geçiştiriyoruz. Fakat iş yerinde böyle bir imkanımız olmadığı için ve ben de tatlıya dayanamadığım için yanımda evden yaptığım kek ve kurabiyelerden getiriyorum :). Hazır almaktan daha iyidir.

Adsız dedi ki...

merhabalar..tarif çok güzel görünüyor denemek isterim.tarifte kullanılan kayısılar kuru mu taze mi?

Adsız dedi ki...

Tarifte kullanılan kayısılar taze.

yuvakuran dedi ki...

cok guzel ancak ben yapamam bunu satan bir yer varmidir???

Adsız dedi ki...

Satan bir yer var mıdır bilemiyorum :) Ama ben hiç görmedim.

Basak dedi ki...

Şule, sitende en beğendiğim fotoğraf bu. Çok hoş ve lezzetli görünüyor. Arada bir girip buna bakıyorum. Yakında pişirecekmişim gibi görünüyor. ;)

Adsız dedi ki...

Ben de hep bu muffinlerden yapmak istiyorum. 2 kere yaptım zaten. Çok hoşuma gitti ve yapılışı da gayet kolay. Fotoyu beğendiğine sevindim. Çektiklerimin arasından bunu eşim seçmişti :).

incikboncuk dedi ki...

Bu haftasonu ben de yaptım, nefis oldu.

Adsız dedi ki...

incik boncuk beğendiğine sevindim. afiyet olsun..

Adsız dedi ki...

sevgili şule
muffinlerini denedim şimdide yerken yazıyorum harika oldular paylaştığın için teşekkürler
gönül topcu

Adsız dedi ki...

gönül afiyet olsun. beğenmene sevindim.

Adsız dedi ki...

Denedim. Resimdeki kadar kabarmadi ama tadi muhtesemdi. ellerinize saglik!

elvira

Adsız dedi ki...

elvira deneyip beğenmene çok sevindim. Afiyet olsun :)

IPEK dedi ki...

Merhaba
Tarifiniz çok güzel görünüyor. Elimde bir sürü kayısı var, ben de deneyeceğim sanırım, size bir şey sormak istiyorum, yaptığınız muffinler ertesi gün nasıl oluyor? Elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

İpek beğenmene sevindim. Muffinleri yaptığımız gün çoğunu tüketmiştik ama ertesi güne de mutlaka kalmıştır diye düşünüyorum. Tadı ile ilgili kötü bir şey hatırlamıyorum. Demek ki güzel oluyor :)

Adsız dedi ki...

Az önce denedim bu tarifi. İkinci tepsi fırında. Dayanamadım, ilk tepsidekilerden denedim. Harika oldular. Enfes. Üstelik kabardı da.Yaptığım en başarılı kek. Genelde elime yüzüme bulaştırırdım.Ben yaptıysam herkes yapar :-)
Çok teşekkürler...