Sayfalar

Cuma, Haziran 06, 2014

Kek - Kurabiye - Ekmek vs


























Yaptığım tarifleri bir türlü ekleyemedim ve toplu olarak paylaşmaya karar verdim. En azından bir kenarda unutulmaz. Benim için mutfak hafta sonu demek, hafta sonu yapıp beklemeden tükenen bazı tariflerden en azından bahsetmek istedim. Yukarıdaki kek antep fıstıklı ve damla çikolatalı, nefis oldu öneririm. Yandaki börekler kayın validemin ıspanak ve ezine peyniri ile yaptığı müthiş bir lezzet. Tam buğday unu ile yapılan hamur tereyağı ile küçük küçük açılarak arasına bu harç konuyor.





Diğeri hepinizin bildiği yaptığı bir kurabiye çeşidi. Lezzetin küçük kitapçıklarının birinde gördüğüm diğer bir kek tarifi de içerisine badem ezmesi konularak yapılıyor. Çocuklara pek hoş gelmeyebiliyor tadı badem ezmesinden dolayı ancak biz yetişkinler için güzel bir alternatifti.






Bu kek tarifini de Hatice bana kakule getirince internette kakuleli kek avına çıktığımda KekEvi'nden bulmuştum. Gayet hoş aromalı severek tükettiğimiz bir kek olmuştu.









Veee son olarak ablamın evde ekşi maya ile yarattığı harikalardan bir kolaj yaptım. Evde beslediği mayalarla her sabah nefis ekmekler pişiriyor, hepsi elinde şekilleniyor ve kahvaltıda tazecik el yapımı ekmek yiyorlar ben de İstanbul'da kaldığım süreçte tatma fırsatı yakaladım..