Sayfalar

Pazartesi, Kasım 25, 2013

Limon Kremalı Kurabiye
























Evde limon varken yine limon almışız, sebzelik limonla dolup taşarken limon kremalı bu kurabiyelerden yapmak istedim. Böylece limon kelimesini 4 kere aynı cümlede kullanmış oldum :))).  Limon tadı kurabiyede çok hoşuma gitti. Yalnız kremasından epey arttı (kremasını yarı malzemeyle hazırlayabilirsiniz), cheesecake için kullanmayı düşünüyorum. Farklı bir kurabiye yapmak istediğiniz zaman öneririm. Kurabiyeler bekleyince kremayla daha özdeşleşiyor ve güzel oluyor. Tarifi Lezzet dergisinin "Bisküviler" kitapçığından aldım.

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı (110 gr tereyağı + 1/2 çay bardağı zeytinyağı kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri (=80 gr)
  • 3/4 su bardağı mısır nişastası (=75 gr)
  • 1,5-2 su bardağı un (=225 gr)
Limonlu Krema İçin:
  • 4 limon
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 125 gr tereyağı (50 gr kullandım)
Üzeri için:
  • Pudra şekeri
Yapılışı:

Limonlu krema için, limonların kabuklarını rendeleyin, suyunu sıkın. Yumurta ve vanilyayı sos tenceresinde çırpın. Şeker, limon suyu, nişasta ve rende limon kabuğunu ekleyip sürekli karıştırarak 9-10 dk pişirin. Tereyağını ekleyerek ocaktan alın. 2-3 dk çırparak soğutun. Kurabiye için tereyağı, vanilya ve şekeri mikserle çırpın.Un ve nişastayı ekleyerek yoğurun. Hamurdan 2 tatlı kaşığı kadar elinize alıp yuvarlayın ve bastırarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin. Çatalı una batırarak kurabiyelere izini çıkartın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dk pişirin. Biraz soğuduktan sonra (3-4 dk) ızgara teline alarak soğumaya bırakın. Bisküvilerin (kurabiyelerin) arasına limon kremasından sürüp sandviç şeklinde kapatın. Üzerlerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.

Afiyet olsun..


Salı, Kasım 12, 2013

Sosisli Tart
























Yine hafta sonu tarif denemelerinden kalma bir fotoğraf. Tarifi Dr. Oetker maya paketinin arkasından alıp uyguladım. Sonuç doyurucu, leziz, kızların deyimiyle sosisli pizza :)...

Malzemeler:
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz, şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Üzerine:
  • 4-5 adet sosis
  • 3 adet domates
  • birer çay kaşığı nane, kara biber, pul biber
Yapılışı:

Un ve mayayı bir kaseye alın, tuz ve şekeri ilave edin. Sıvı malzemeleri de ekleyerek hamur yapın ve mayalanması için üzerini kapatarak sıcak bir ortamda bekletin. Bu arada sosisli karışımı hazırlayın. Sosisleri yuvarlak şeklinde doğrayın ve tavaya alın, üzerine rendelediğiniz domatesleri ilave ederek pişirin. Baharatlarla tatlandırarak ocaktan alın. Hamuru benim tepsime kalın oldu, yarım malzemeyle yaparsanız sosis tadı daha çok gelecektir. Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye elinizle yayın. Üzerine sosisli karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirin.

Afiyet olsun..

Pazartesi, Kasım 04, 2013

Yulaflı Kurabiye
























Evdeki yulaf dolu kavanozu görünce tükenmesi için bir şeyler yapmam gerektiğini fark ettim. Eylül'le başladık kitapları dergileri karıştırmaya. Sonunda Dr. Oetker vanilya paketinin arkasındaki bu tarifte karar kıldık. İçine kattığımız yulaf hiç fark edilmiyor. Gayet lezzetli ve besleyici bir kurabiye oluyor. Kurabiyelerin yapımında kızlarımın da emeği büyük. Top şekline getirdiler. Eylül yumurta sarısını sürerken, Nisan da yulafları serpiştirdi :).

Malzemeler:

  • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 125 gr tereyağı
  • 1/2 çb zeytinyağı
  • 1 p vanilya
  • 1 p kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı küp doğranmış kayısı
  • 1 çay bardağı yulaf
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 2,5 su bardağı un
Üzerine:
  • 1 yumurta sarısı
  • Yulaf
  • 1 yemek kaşığı süt
Yapılışı:

Hamuru için gerekli tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kopararak tepsiye yerleştirin. Üzeri için yumurta sarısı ve sütü karıştırarak kurabiyelerin üzerine sürün. Yulaf serpiştirip 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. 

Afiyet olsun..