Sayfalar

Cuma, Mart 23, 2012

Burak Emre'nin 1 Yaş Pastası

























Amerika’dan döneli 2 ay oldu. Ama ben hala orada denediğim lezzetlerin çoğunu sizinle paylaşmış değilim. Bu pastayı orada 1 yaşına basan arkadaşlarımızın oğlu Burak Emre için hazırladım. Kalıp olmadığı için pastayı daha önce anlattığım şekilde hazırladım. Pandispanyayı bu tarifi 2,5 kat hazırlayarak pişirdim. Kremasını da buradaki  tarifi yine 2-2,5 kat hazırlayarak kullandım.  Peki  nazar boncuğu? O tam bir yaratıcılık eseri oldu :) Gülhan’ın pastayı hazırlarken üzerine bir de nazar boncuğu yapsak mı? demesi üzerine etrafta koyu ve açık mavi arayışına girdik. Sonunda bulduğumuz su şisesi ve balon poşetinden kesip yapıştırarak hazırladığımız; hiç unutmayacağım bir çalışma oldu. :) Pastamızın son hali doğum günü annemizi mutlu edince ben de çok mutlu oldum. Burak Emrecim ailenle birlikte, sağlıklı mutlu uzun bir ömür diliyorum …

Salı, Mart 06, 2012

Zeytinli Poğaça

















Bu poğaçayı, yine bir Cumartesi Eylül babasıyla dışarıda, Nisan da uyku modundayken yapmıştım. Fakat malzemelerdeki yumurta evde olmadığı için imdadıma aynı gün doğum yaptığımız komşum yetişti. Hafta içi iş yerinde kahvaltı yapmak için bu tür ev yapımı hamur işleri çok içime siniyor doğrusu. Yoksa hazır poğaça almak zorunda kalıyorum.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • yarım paket tereyağı ( ben zeytinyağıyla karıştırarak kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • tuz
  • içine yarımşar su bardağı yeşil ve siyah zeytin karışıktı fakat ben 1 su bardağı siyah zeytin kullandım
  • üzerine yoğurt, çörekotu, susam
Yapılışı:

Yoğurt, yumurta ve yağları karıştırın. Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edin. İçi için zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve minik minik doğrayın. Hamurdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar kopararak avcunuzda açın. İçine zeytin harcından koyarak, kapatın ve ekli kısmı alta gelecek şekilde yuvarlayarak tepsiye yerleştirin. Üzerine ben yoğurt sürdüm, tarifte yumurta sarısı sürün yazmış. Malum evde yumurta olmadığı için zaten komşudan istemiştim :) Sürdükten sonra çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun..