Sayfalar

Pazartesi, Eylül 14, 2009

Fırında Karışık Meyve Tatlısı



Ramazanda bizim evde pek fazla meyve tüketilmiyor. Ben de hem dolabta bekleyen meyveleri ziyan etmemek hem de yemekten sonra tatlı ikram edebilmek için daha önce bu adreste gördüğüm tarifi evdeki tüm meyveleri kullanarak hazırladım:

Dilediğiniz miktarda şeftali, armut,elma gibi kabuklu meyvelerin kabuklarını soyup küpler halinde derin bir kaseye doğrayın. İncirleri dörde bölün. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Tüm meyveleri karıştırın. Fırına dayanıklı bir kaba ( ben borcam kullandım) meyveleri koyun. Üzerlerini 3-4 kaşık bal gezdirin. İri şekilde kıyılmış cevizleri meyvelerin üzerine serpin.
200 derece fırında 10-15 dk. pişirin. Tatlıyı ılık olarak dondurma ile servis edin.

Afiyet olsun...

Çarşamba, Eylül 02, 2009

Yoğurt Pane ve Sütaş Yoğurtsever Tarifleri Yarışması



Geçtiğimiz aylarda Sütaş , gerçek yoğurtsever tarifleri yarışması düzenlemişti ve ben de yarışmaya katılmıştım. Yarışma formatına göre tariflerin özgün olması ve tabi ki yoğurt kullanılması gerekiyordu. Yarışmaya "yoğurt pane" tarifimle katıldım.

Sonuçlar yeni açıklandı; ilk üçe giremedim ama 5. oldum :) Yarışmada ilk 10'a giren tarifler ve fotoğraflar lezzet dergisinin bu ayki sayısında yayınlandı. Ben de dergideki fotoğrafımı çekip ekledim buraya :) Dergide benim tarifimle ilgili jürinin son derece yaratıcı bulduğu yazılmış; bu yoruma çok sevindim :)



Yarışmaya katılan tarifler tekrar hazırlanıp fotoğrafları çekilmiş ve derginin yoğurtsever tarifleri ekinde bu resimlerle birlikte verilmiş .



Gelelim tarifime :)
Yoğurt Pane
Malzemeler:

  • 500 gr. Sütaş süzme yoğurt
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı galeta unu
Kızartmak için: Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Dereotunu ince ince kıyıp yoğurdun içine ekleyin. Tuzu da ilave edip karıştırın. Buzluğa uygun bir kap içerisine karışımı bir parmak kalınlığında yayın. Buzlukta 2,5-3 saat bekletin (tamamen katılaşmamalı).Diğer taraftan yumurtaları bir kap içinde çırpın. Un ve galeta ununu ayrı ayrı tabaklara koyun. Buzluktan çıkardığınız karışımı dikdörtgen şekillerde kesin. Önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Kızaran paneleri havlu kağıt serilmiş tabağa alın. Sıcak olarak et, köfte vb. yanında servis edin.

Afiyet olsun...