Sayfalar

Perşembe, Ocak 24, 2008

Kavala Kurabiyesi



İş yoğunluğundan ne zamandır evimizde kurabiye, kek pişmez olunca eşimden yakınmalar duymaya başlamıştım artık. Sevgili Melda'nın sitesinde de bu kurabiyeleri görünce hem farklı hem de lezzetli olacağını düşünüp eşimi mutlu etmek istedim :)) İyi ki denemişim. Tadı gerçek kavala kurabiyesine ne kadar benziyor bilmiyorum ama biz bunların lezzetini de çok beğendik. Hatta Erkan bile eline aldığı bir kurabiyeyi "mama mama" diyerek bırakmadı bitirene kadar ( tabii yarısını parçaladı o ayrı :))

Tarif için hem Melda'ya hem çerkezkızına çok teşekkür ederim ...

Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı file badem
  • 3 yemek k. tereyağ
  • 4 yemek k. pudra şekeri
  • 1 yumerta beyazı
  • 1/2 paket vanilya
  • 1 çay k. kabartma tozu
  • Ayrıca pudra şekeri
Hazırlanışı:

Unu ve bademi ocakta sürekli karıştırarak kavurun. (Ben file badem yerine kavrulmuş bademin kabuklarını soyup rondoda parçalayarak kullandım. Sadece unu kavurdum) Kavrulan malzemeyi soğumaya bırakın. Daha sonra bir kapta yumurta akı, pudra şekeri, oda sıcaklığındaki tereyağını ve vanilyayı karıştırın. Kavrulan unu, kabartma tozunu ve bademi ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. (1 bardak un bana yetmediği için 1/2 bardağa yakın normal un kullandım) Hamuru merdane ile açıp (çatlayan yerleri elinizle düzelterek) önce büyük çay bardağı ile kesin. Sonra küçük çay bardağı ile ay şekli olacak biçimde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip (ben kaldırırken parçalanmasın diye kestiğim yuvarlağı tepsiye yerleştirdikten sonra küçük bardakla ay şekli verdim.) önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15- 20 dk. pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp servis edin.

Afiyet olsun...

19 yorum:

  1. Nefis görünüyor
    Bende deneyeceğim.
    Ellerine sağlık Haticecim

    Filiz

    YanıtlaSil
  2. ben de çok severek tüketiyorum bu kurabiyeyi.
    elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ben dolaylı yollardan da olsa kurabiyenin tadına bakanlardanım..:) Bil bakalım nerden ?
    Gerçekten .ok güzel olmuş demek o tad bu un kavrulmasından geliyormuş
    Ellerine sağlıkk
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Filizcim, dün erken çıkacağını bilseydim daha önce ikram ederdim. Üzüldüm gerçekten tadamadığına. Umarım denediğinde beğenirsin...
    Çerkez kızı, senin de ellerine sağlık. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Elifcim, sanırım doğru tahmin ediyorum :)) Afiyet olsun, beğenmene çok sevindim...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Şulecim merhaba yorumun için teşekkür ederim.gmail yoluyla maıl atmaya calıstım ama pek basarılı olamadım galiba.acemilik halleri yeniyim ya:)Evet starbucks tan esinlenip yaptım bu keki.Ama tarifini vermiyorlar ne yazıkki:((Tarif bana ait.Her zaman beklerim.

    YanıtlaSil
  7. çok masumane duruyorlar kurabiyeleriniz:)
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Ayşe, aradığım bir tarifi görünce hemen yazmak istedim. ben teşekkür ederim, tarifi paylaştığın için :).

    YanıtlaSil
  9. Mutfak Havlusu teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  10. Kurabiyeler çok güzel görünüyor.Eminim tadıda öyledir.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. Oyosh, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  12. teşekkürler çerkeskızı senin sayende başka bir tarif daha öğrenmiş olduk

    YanıtlaSil
  13. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 13

    http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
    Akşamüstü sohbetine gelen dostlara,
    Hanımlarla yapılan günlere,
    Beş çayına gelen misafirlere,
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler...
    ___________________________________________________
    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
    04.02.2008 - 10.02.2008 Tarihleri arasında
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
    http://hunerlieller.net BEN YAPACAĞIM.
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''13" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.
    ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.SELAM VE SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  14. Kurabiyeler harika olmuslar,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  15. Hünerli eller, etkinlikte sana kolaylıklar diliyorum.
    Kızılcık şurubu teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  16. Van'dan hatice
    denedim çok beğendik.ellerinize sağlık.yalnız unu kavurma konusunda sıkıntı yaşadım.ne kadar kavuracağımı bilemedim.rengi dönünce ocaktan aldım.tadı çok güzeldi ama yine de kafama takıldı.çünkü tekrar tekrar yapmak istiyorum bu tarifi.bir de fındıkla yapsak olur mu?yazarsanız sevinirim.tarif için tekrar teşekkürler.diğer tarifleri de deneyeceğimden emin olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  17. Hatice Hanım, beğenmenize çok sevindim. Ben de un kokusu gidene ve rengi değişinceye kadar kavurmuştum. Fındıkla da olur diye düşünüyorum, neden olmasın :)

    YanıtlaSil
  18. çok guzel görünüyo ellerinize saglık ama size bi sorum olacak ben bademi sevmiyorum onun yerine ceviz veyada fındık kullansam nasıl olur

    YanıtlaSil
  19. Yasemin hanım, olur neden olmasın :)

    YanıtlaSil