
Mısırı hep tuzlu yemeğe alıştığımız için ilk kez tatlı olarak yapıldığını duyunca şaşırmıştım. Yapımı nasıl olsa zor değil diyip ilk denediğimde şekeri fazla koymuşum. Bayağı bir ağır gelmişti bize. Bu sefer şeker miktarını azaltıp denedim; tatlı oranı gayet hafifdi.
Nasıl yaptığıma gelince; bir tencereye 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ, 5 yemek kaşığı mısır, 2,5 yemek kaşığı şeker ekleyip orta ısıda karıştırarak şekerin erimesini sağladım. Bu aşamada artık mısırlar patlamaya başlıyor. Kapağı kapatıp tencereyi sık sık sallayarak mısırların hepsi patlayana kadar ocakta tuttum. (Tuzlu mısıra göre taneler daha küçük patlıyor.)
Afiyet olsun...
canim ellerine saglik burda yani almanyada cogu yerlerde misiri hep sekerli satarlar cinema v.s.benim esimde sekerli sever bende hep sekelri yaparim cok lezzetli oluyor bence ama ben yinede tuzlu seviyorum güzel günler haftalar canim
YanıtlaSilKarabiber, tatlı mısırı da sevdim ama benim de ilk tercihim tuzlu :))
YanıtlaSilDiger Avrupa ülkelerini bilmem ama Almanya'da tuzlusu pek ragbet görmez.Her yerde tatli..Benim kizlarda burada büyüdükleri icin tuzluyu tanimiyorlar.O yüzden de sinemaya gittigimizde hep iki cesit aliriz.
YanıtlaSilSerap, insana tuhaf geliyor tuzlunun tercih edilmemesi :)
YanıtlaSilBiz küçükken annem bize hep tatlı yapardı mısırı. Kendilerine de tuzlu:) O yüzden benim favori mısırım hala tatlıdır. Sadesini de severim tabi. Hele evde film izlerken (sinemada değil) bayılırım.
YanıtlaSilSibel, bence de film izlerken patlamış mısır gibisi yok :))
YanıtlaSilDEGISIK BIR LEZZET OLDUGU KESIN..ELLERINE SAGLIKK HATICE..
YanıtlaSilSaliha, evet değişik ve sevip sevmeyeceğini anlamak için denemek gerekiyor :)
YanıtlaSilTatlı mısırı ilk olarak bir arkadaşımda yemiştim, tuzlu mısıra göre daha küçük ve daha sert oluyor. İlk duyunca bende bayağı şaşırmış hatta yemeye bile çekinmiştim:)
YanıtlaSilNazife, peki beğendin mi merak ettim :))
YanıtlaSilHayatımda ilk defa duyuyorum tatlı patlamış mısır denemek lazımm:)
YanıtlaSilElelrinize sağlık arkadaşlar...
ben bide bunlari cikolataya buladim ;) bak olede tavsiye ederim.. popcorn lolipoplar ;)
YanıtlaSilMısırın her şekline bayılırım ama tatlısını ilkdefa gördüm ve mtulaka yapacağımçEllerine sağlık
YanıtlaSilAaaa ilk defa gördüm tatlı patlamış mısır :)Denemek lazım ellerine sağlık..
YanıtlaSilsevgiler
Banu
Pop corn veya misir patlagi.Tuzlusu kadar sekerlisi de cok güzel oldugunu bildigim bir lezzet.Harika,ellerinize saglik.
YanıtlaSilElif, denemeye değer bir lezeet :))
YanıtlaSilYasemin, bir ara da onu deneyeyim :)
Tuğba, Banu bakalım beğenecek misiniz ...
Kızılcık Şurubu, yorumun için teşekkürler...
Ben birkere yaptım ama beceremedim sanıyorum güzel olmadı şeker karamelize oldu ve tadı acımsı oldu. Birde senin tarifi deneyeyim bakalım nasıl olacak. Sevgiyle kal..
YanıtlaSilŞeker fazla yanmış sanırım, bu tarifde umarım beğenirsiniz.
YanıtlaSilSEKER YANDİ BEN YAPİNCA ACİ OLDU NSL YAPCAMIZI DETAYLİ ANLATİRMİSİNİZ
YanıtlaSil