Sayfalar

Pazartesi, Ekim 29, 2007

Sucuklu Barbunya



Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun!

Malzemeler:

  • 1 kilogram taze barbunya
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 adet sivribiber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • sucuk
  • tuz

Yapılışı:

Barbunyaları ayıklayıp yıkayın. Tencereye zeytinyağını koyun ve yemeklik doğranmış biber ve soğanları kavurun. Domatesleri rendeleyin, salçayla birlikte soğanlara ekleyin. 1-2 kere karıştırdıktan sonra barbunyaları ekleyin. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyin. Tuzunu ve dilerseniz kırmızı pul biber ekleyerek orta ateşte yarım saat kadar pişirin. Dilediğiniz miktarda sucuğu doğrayın ve yemeğe ilave edin. 15 dk birlikte pişirip ocaktan alın.

Afiyet olsun..

12 yorum:

  1. selamlar
    barbunyayı çok severim.etli ve zeytinyağlı yaparım ama sucuklu yapmak hiç aklıma gelmedi.eminim çok lezzetlidir.eline sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ben bu yemeği tatma fırsatı buldum ve çok beğendim. Hele şu anda San Diego'da fast food yemek zorunda kaldığım içinde resmi görünce dibim düştü. Keşke şimdi burda da olsa da yeyibilsem. Tavsiye ederim. Ah şu Türk Mutfağı yok mu!

    YanıtlaSil
  3. hande, ben de çok sevdim bu yemeği. mutlaka dene. gerçekten oldukça lezzetli oluyor.

    canım, sen gel ben yine yaparım :)

    YanıtlaSil
  4. Şuleciğim,
    sitenizin yeni yüzü hayırlı olsun çok şirinsiniz. gazetedeki haberi de gördüm tebrik ederim. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Sevda, teşekkür ederiz, beğenmene sevindim. :)

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. mmmmmm sucukulu hemde:)) ellerınıze saglık kızlar:))

    YanıtlaSil
  7. Cok nefis görünüyor.Sucuklu olmasi cok daha bir güzel lezzet olusmustur.Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  8. teşekkür ederim. beğenmenize memnun oldum :) sucukla oldukça lezzetli oluyor..

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,
    Siteniz cok hos olmus! Düzenli olarak tariflerinizi takip ediyorum ve zevkle deniyorum! Ve tüm denediklerim cok lezzetliydi, esim ve misafirlerim hayran kaldi!hatta begendigim tariflerin hepsini kagida bastim ve bir yemek kitabi olusturdum:) cok tesekkür ederim !Bende kendime sizlere özenerek bir blog sayfasi actim, linkler listenize eklerseniz beni cok mutlu edersiniz. www.hasretlilezzetler.blogspot.com

    Sevgilerle
    Hasret

    YanıtlaSil
  10. Hasret sitemizden bu kadar faydalanman beni çk mutlu etti. Sitemizi beğenmene de çok sevindim. Senin de siten hayırlı olsun. Linklerimize ekledik. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. selamlar...sebze yemeyen çocuklarımız için de ideal bi tarif.denemekte yarar var.sevgiler

    YanıtlaSil
  12. ayşe hanım denerseniz beğenirsiniz umarım. zaten türk mutfağının neredeyse klasik sayılabilecek yemeklerinden birisi..

    YanıtlaSil