Sayfalar

Çarşamba, Ağustos 15, 2007

Fırında Kabak Mücver



Akşamki menümüzde bu mücver yemeği vardı. Kızartılarak yapılan mücvere göre tadı farklı olsa da yoğun bir kabak lezzeti alıyorsunuz.

Malzemeler:

  • 6 adet küçük kabak
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 3 adet yeşil soğan veya 1 adet kuru soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • tuz

Hazırlanışı:

Soğanı ve dereotunu ince ince doğrayıp çukur bir kaba alın. Kuru soğan kullanıyorsanız soğanı da rendeleyin. Kabakların kabuklarını kazıyıp kaba rendeleyin. İçerisine yumurtaları kırıp karıştırın. Sıvıyağı, tuzu, un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye karışımı yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk. kadar pişirin. Dilimleyip arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

Afiyet olsun...

24 yorum:

  1. Haice'cim ellerine saglık, cok hafif ve de harika gorunuyor, en kısa zamanda bende denemeyi dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  2. Eline saglik Hem saglikli hem lezzetli bir tarif olmus...Selamlar.........

    YanıtlaSil
  3. İrem, beğendiğine sevindim. Yorumun için çok teşekkürler...

    Serinmavi, evet son derece sağlıklı bir yemek oluyor...

    YanıtlaSil
  4. Perihan, yorumunu yeni gördüm. İyi haftalar diliyorum ben de :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel gözüküyor inş tadıda öyledir bu akşam denicam bakalım))

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Hatice,
    Ellerinize saglik, bende hep boyle yaparim. Saglikli ve bir o kadar da leziz oluyor. Goruntu muhtesem, tekrar eline saglik.


    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Yonca, umarım beğenmişsindir.

    Aybike, hoşgeldin. O kadar hafif oluyorki ne kadar yediğini anlamıyorsun :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. cok guzel gorunuyor nasilda muntazam ellerine saglik

    YanıtlaSil
  9. sevgili şule ve hatice...
    Tariflerinizi takip ediyorum, çalışmanızı çok takdir ediyorum. lakin kızlar yazı tipi neden böyle. sadece bende mi böyle görünüyor acaba. ne yapmamız gerekiyor bunu düzeltmek için? sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Nihan, beğenmene sevindim. Teşekkür ederim.

    İsimsiz ziyaretçimiz, güzel sözlerin için çok teşekkür ederiz. Yazı ile ilgili genel bir sorun yok.Eğer karakterler garip çıkıyorsa internet ekranında view-encoding'den değişiklikler yapıp yazıların düzgün çıkmasını sağlayabilirsin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. çok nefis görünüyor. bu hafta hep kabaklı tarifler pişirdim ama bunu da denemek istiyorum :)
    elinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Bizim evde de mücver vardı ama bu akşam ama bizde ki fırında değil tavada pişti
    ama sonuç her zaman harika oluyor
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Melda, teşekkür ederim.
    Yeşim, dün akşam da bizde yine mücver vardı :)

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Hatice izlenilmek beğenilmek çok güzel birşey ben yeni yeni tadıyorum bu mutluluğu.
    Ayrıca son 1 aydır mücver yapmaya niyetleniyorum sonra kabağı başka bir şeye kullanıyorum.İnşallah bu hafta yapabilirim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Cafe Gusto, evet çok güzel :))
    Bizde de tam tersi olur; evde kabak varsa genelde mücver yapılır :)

    YanıtlaSil
  16. az önce yaptım, şimdi de fırında. ben havuç da rendeledim, bakalım nasıl olacak? :)

    YanıtlaSil
  17. inanılmaz lezzetli oldu :)
    ama benimkinin üstü seninki gibi kızarmadı. üzerine kaşar peynir rendeleyip tekrar fırına vermeyi düşünüyorum.
    çok teşekkürler bu pratik ve güzel tarif için!

    YanıtlaSil
  18. Sitenizi tesadüfen keşfettim. tariflerinizin hepsi birbirinden güzel. ıslak kurabiye tarifinizi aldım. yakında oğlumun doğum günü var. bu vesile ile deneyeceğim. emeğinize sağlık.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. ellerine sağlık herşey çok güael olmuş hepsini teker teker denemek istiyorum sevgiler başarılar..

    YanıtlaSil
  20. Melda, beğendiğine sevindim.

    Tuğba, umaım beğenmişsindir. Sevgiler...

    Arzu, teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  21. Melda, beğendiğine sevindim.

    Tuğba, umaım beğenmişsindir. Sevgiler...

    Arzu, teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  22. Hatice hanım ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Birkaç akşam önce bende yaptım ve tadını çok beğendik.Kızartılarak yapılan mücverden hep sakındığım için bu tarifi öğrenmem çok iyi oldu.Ama ilk seferde sizin ki gibi bir görüntü yakalayamadım inşallah daha sonraki denemelerimde olur.
    http://hanimignesi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  23. Ayla Hanım, beğenilmesine çok sevindim :)

    YanıtlaSil