
Akşamki menümüzde bu mücver yemeği vardı. Kızartılarak yapılan mücvere göre tadı farklı olsa da yoğun bir kabak lezzeti alıyorsunuz.
Malzemeler:
- 6 adet küçük kabak
- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 3 adet yeşil soğan veya 1 adet kuru soğan
- 1/2 demet dereotu
- 1 su bardağı un
- 1/2 paket kabartma tozu
- tuz
Hazırlanışı:
Soğanı ve dereotunu ince ince doğrayıp çukur bir kaba alın. Kuru soğan kullanıyorsanız soğanı da rendeleyin. Kabakların kabuklarını kazıyıp kaba rendeleyin. İçerisine yumurtaları kırıp karıştırın. Sıvıyağı, tuzu, un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye karışımı yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk. kadar pişirin. Dilimleyip arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun...
Haice'cim ellerine saglık, cok hafif ve de harika gorunuyor, en kısa zamanda bende denemeyi dusunuyorum.
YanıtlaSilEline saglik Hem saglikli hem lezzetli bir tarif olmus...Selamlar.........
YanıtlaSilİrem, beğendiğine sevindim. Yorumun için çok teşekkürler...
YanıtlaSilSerinmavi, evet son derece sağlıklı bir yemek oluyor...
Çok güzel bir hafta sonu diliyorum.
YanıtlaSilSevgiler…
Perihan, yorumunu yeni gördüm. İyi haftalar diliyorum ben de :)
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor inş tadıda öyledir bu akşam denicam bakalım))
YanıtlaSilSevgili Hatice,
YanıtlaSilEllerinize saglik, bende hep boyle yaparim. Saglikli ve bir o kadar da leziz oluyor. Goruntu muhtesem, tekrar eline saglik.
Sevgiler
Yonca, umarım beğenmişsindir.
YanıtlaSilAybike, hoşgeldin. O kadar hafif oluyorki ne kadar yediğini anlamıyorsun :) Sevgiler...
cok guzel gorunuyor nasilda muntazam ellerine saglik
YanıtlaSilsevgili şule ve hatice...
YanıtlaSilTariflerinizi takip ediyorum, çalışmanızı çok takdir ediyorum. lakin kızlar yazı tipi neden böyle. sadece bende mi böyle görünüyor acaba. ne yapmamız gerekiyor bunu düzeltmek için? sevgiler...
Nihan, beğenmene sevindim. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilİsimsiz ziyaretçimiz, güzel sözlerin için çok teşekkür ederiz. Yazı ile ilgili genel bir sorun yok.Eğer karakterler garip çıkıyorsa internet ekranında view-encoding'den değişiklikler yapıp yazıların düzgün çıkmasını sağlayabilirsin. Sevgiler...
çok nefis görünüyor. bu hafta hep kabaklı tarifler pişirdim ama bunu da denemek istiyorum :)
YanıtlaSilelinize sağlık
Bizim evde de mücver vardı ama bu akşam ama bizde ki fırında değil tavada pişti
YanıtlaSilama sonuç her zaman harika oluyor
ellerine sağlık
Melda, teşekkür ederim.
YanıtlaSilYeşim, dün akşam da bizde yine mücver vardı :)
Sevgili Hatice izlenilmek beğenilmek çok güzel birşey ben yeni yeni tadıyorum bu mutluluğu.
YanıtlaSilAyrıca son 1 aydır mücver yapmaya niyetleniyorum sonra kabağı başka bir şeye kullanıyorum.İnşallah bu hafta yapabilirim.
sevgiler
Cafe Gusto, evet çok güzel :))
YanıtlaSilBizde de tam tersi olur; evde kabak varsa genelde mücver yapılır :)
az önce yaptım, şimdi de fırında. ben havuç da rendeledim, bakalım nasıl olacak? :)
YanıtlaSilinanılmaz lezzetli oldu :)
YanıtlaSilama benimkinin üstü seninki gibi kızarmadı. üzerine kaşar peynir rendeleyip tekrar fırına vermeyi düşünüyorum.
çok teşekkürler bu pratik ve güzel tarif için!
Sitenizi tesadüfen keşfettim. tariflerinizin hepsi birbirinden güzel. ıslak kurabiye tarifinizi aldım. yakında oğlumun doğum günü var. bu vesile ile deneyeceğim. emeğinize sağlık.. sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık herşey çok güael olmuş hepsini teker teker denemek istiyorum sevgiler başarılar..
YanıtlaSilMelda, beğendiğine sevindim.
YanıtlaSilTuğba, umaım beğenmişsindir. Sevgiler...
Arzu, teşekkürler :))
Melda, beğendiğine sevindim.
YanıtlaSilTuğba, umaım beğenmişsindir. Sevgiler...
Arzu, teşekkürler :))
Hatice hanım ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Birkaç akşam önce bende yaptım ve tadını çok beğendik.Kızartılarak yapılan mücverden hep sakındığım için bu tarifi öğrenmem çok iyi oldu.Ama ilk seferde sizin ki gibi bir görüntü yakalayamadım inşallah daha sonraki denemelerimde olur.
YanıtlaSilhttp://hanimignesi.blogspot.com/
Ayla Hanım, beğenilmesine çok sevindim :)
YanıtlaSil