Sayfalar

Çarşamba, Nisan 11, 2007

Ayva Tatlısı



Tarifi yapalı çok oldu aslında. Oktay Usta'nın tarifini değiştirerek yaptım. Asıl tarifte ayvalar yuvarlak kesilip ortalarına elma rendesi konuyordu. Bu tarifte asıl güzel olan ayvaların fırında uzun sürede piştikleri için çok hoş bir renk almaları...

Malzemeler:

  • 3 adet ayva
  • 1-1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

üzeri için; ceviz, kaymak, krem şanti veya dondurma

Hazırlanışı:

Ayvaları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Çekirdek kısımlarını ayırın. Bir cam tepsiye ayvaları yerleştirin. Ortalarına 1-1,5 çorba kaşığı şeker koyun. Tepsiye suyu ekleyin. Ayva çekirdeklerini de koyup tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 175 derece fırında 1-1,5 saat kadar pişirin ( Ben1,5 saat pişirdim ayvalar biraz fazla pişti.) Pişerken arasıra tepsinin üzerini açıp suyu ayvaların üzerine gezdirin. Ayvalar soğuduktan sonra üzerine dondurma veya kaymak koyup ceviz serpin.

Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Merhabalar,

    Tarifinizi okuyunca yorum yazmadan edemedim. Polimerik malzemeler uzerine olan doktora calismami mayis ayi icerisinde bitirecegim, kimya muhendisiyim. Strec film, uzerinde alimunyum folyo olsa bile sicaktan etkilenip sagligimiza zararli bazi organik malzemelerin aciga cikmasina sebep olabilir.

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    hatice ben bu tatlıya bayılıyorum keşke komşu olsaydık çaya gelirdim :)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. cok guzel gorunuyor elınıze saglık ama seker az gelmıyor mu?

    YanıtlaSil
  4. Işıl, bizleri de bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. Artık bu şekilde kullanmayacağım streç filmi. Tarifte de değişiklik yapıyorum. Tezinizde başarılar dilerim. Sevgiler...

    Esra, çok iyi olurdu :)

    Oya, bence az gelmiyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Haticegim ellerine saglik nefis gorunuyor. Ayva tatlisini ilk kez bu sene Turkiyeye gittigimde tattim. Cok hasuma gitmisti. Amerikada ayvayi pek ender bulabiliyorum (TUCSON, ARIZONA)ve bizim ayvalarimiz gibi sulu ve yumusak degiller. Normalde recelini yapmakla yetiniyorum.Ayva receli hastalarindan im:)))Bir dahaki sefere gozume ilisirse senin tatli tarifini deneyecegim. Yeniden ellerine saglik.Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Momoftwins, sanırım insan gurbette herşeye daha bir özlem duyuyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık Haticecim. Çok severek yediğim ama hiç yapmadığım bir tatlı :-) Sayenizde deneyeceğim. Çok da pratik geldi yapılışı. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Elifcim, ayva zamanı geçmeden umarım denersin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık bayılıyorum yaptıklarınıza..çok itinalı ve özenle yapılmış..
    bende beklerim..
    www.sofradakiler.blogcu.com

    YanıtlaSil
  10. Özlem, güzel sözlerin için çok teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil