Sayfalar

Pazar, Şubat 25, 2007

Tavuklu, Hellimli Makarna


















Makarnayı biraz önce tattık ve bu harika lezzeti hemen sizinle paylaşmak istedim. Tarif eşim tarafından yapılmıştır. Ben her ne kadar onu kat bunu katma diyerek müdahale etmeye çalışsam da kendisi bildiğini yaptı ve çok da güzel oldu.

Yapılışı:

Yarım paket makarnayı 3 çay kaşığı tuz katılmış kaynar suda haşlayın ve suyunu süzerek bir kenarda bekletin. Bu arada bir miktar tereyağ ve zeytinyağı karışımında 200 gr tavuk kıymasını kavurun. Kıymalar kavrulurken dilediğiniz miktarda hellim peynirini (ben yaklaşık 1 çay bardağı kullandım) tavla zarından biraz daha küçük olacak şekilde küp küp doğrayın. Peynirleri de kıymaya ekleyin. 1,5 tatlı kaşığı biber salçası ve bir miktar kırmızı pul biber ekleyerek 5 dk kavurun. Suyu süzülmüş makarnaları bu karışıma ekleyerek iyice karıştırın ve servis yapın.

Afiyet olsun..

8 yorum:

  1. tebrikler biz kocamla mutfaga girince kavga etmeden çıkmıyoz.Maşallah size :D

    YanıtlaSil
  2. sena ben de maşallah diyeyim o zaman :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,makarnaya bayılırım süper görünüyor,ellerinize sağlık...
    selamlar...
    www.denizesintisi.com

    YanıtlaSil
  4. ebru merhaba, beğenmene sevindim gerçekten çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık,çok güzel bir tarif olmuş...selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim. beğenmene sevindim
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Şulecim eşinin ve senin ellerinize sağlık. Bu makarnanın lezzetti görünüşünden belli:). Ben de hellim peynirini kullanabildiğim her yerde kullanıyorum, hatta bizim mutfağımızda tariflerde beyaz peynirin yerini aldı diyebilirim. Bu makarna başlı başına bir besin küpü olmuş bence.
    Güzel tarif için teşekkürler..
    sevgiler..
    aslı

    YanıtlaSil
  8. aslı güzel yorumun için teşekkür ederim. hellim peyniri gerçekten çok güzel bir tat sabahları kızartarak da nefis oluyor. sevgiler...

    YanıtlaSil