Sayfalar

Perşembe, Mayıs 11, 2006

Şekersiz Çilek Marmelatı



Bu marmelatta hiç şeker yok, çilekler elma suyu ile kaynatılıyor. Bu fikri, 1 ay önce alıp deneyelim dediğimiz ve bağımlısı olduğumuz Doğa marka marmelatlardan aldık. Marmelat kavanozlarının arkasını okuduğumuzda sadece elma suyu ile tatlandırıldığını okuyunca annem ben bir deneyeyim bunu evde dedi ve başardı :). Bu resimde gördüğünüz ilk denemesi gayet güzel olmuş. Bugün ise 2. denemesini yapacak. Tek problem 1 litre katkısız elma suyu + 1 kilo çilekten yaklaşık bir kase marmelat çıkması :). Sizi bilmiyorum ama şeker dolu reçele ben bunu tercih ederim. Yok ben evde uğraşamam hazır alırım diyorsanız da Doğa'nın marmelatlarını mutlaka deneyin. Ben böğürtlen, ablam kuşburnu, annem kızılcık, eşim ise ahududu ve böğürtlen çeşitlerini çok sevdik. Biz denemesini çilek ile yaptık. Vişneler çıkınca da bu yöntemi kullanarak marmelatını yapabilirsiniz. Tarifi çok basit; tencereye elma suyunu ve yıkayıp ayıkladığınız çilekleri koyun. 1,5 - 2 saat boyunca özleşene kadar kaynatın. Dikkat edin dibini tutmasın. Afiyet olsun..

17 yorum:

  1. elma suyu olarak hazır elma suyu mu kullandınız acaba elmayı alıp suyunu çıkarsak ve onu kullansak nasıl olur?

    YanıtlaSil
  2. evet uğraşmak istemediğimiz için hazır elma suyu kullandık %100 katkısız olanlardan. Evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz tabiki ama suyunun içinde püresinin kalmaması gerekiyor. Bu yüzden elmaların suyunu çıkardıktan sonra tülbentten geçirmeniz gerekebilir.

    YanıtlaSil
  3. cok güzel bir buluş, elmanın da tadı belli oluyor mu peki reçelde?

    YanıtlaSil
  4. hayır hiç belli olmuyor. hangi meyve ile yaparsan onun tadını alıyorsun sadece :)

    YanıtlaSil
  5. Anneler gününüz kutlu olsun.
    Sevgiler Sonia...

    YanıtlaSil
  6. Wildrosen, hatice dileğini okumuştur mutlaka teşekkürler :) tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  7. Şule, kırk yıl düşünsem şekersiz reçel yapmak aklıma gelmezdi ama oluyormuş demek ki:) Benim için günün keşfidir, haftasonu doğru şekersiz reçel kaynatmaya. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler bu güzel öneri için gerçekten çok işe yarayacak...

    YanıtlaSil
  9. şeker problemi olanların da doğal elma suyu ile kaynatılan bu reçeli gönül rahatlığıyla yiyebileceğini düşünüyorum. Umarım sonuçtan memnun kalırsınız.

    YanıtlaSil
  10. bu çokkk harika bir tarif reaktif hipoglisemi hastasıyım.şeker yasak olduğu için reçel yiyemiyordum.teşekkürlerrrrr
    canu

    YanıtlaSil
  11. cansu hanım inanın çok sevindim. elmanın doğal şekerinin bir zararı olmaz umarım. denerseniz şimdiden afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  12. Merhaba
    Bu sabah tesadüfen tarifinizi ğördüm.Şeker kullanımına savaş açmış biri olarak bu gun elmayla recel yapacaktım,ben elmaları dilimleyip yapayım diye düşünmüştüm ,pisince elmaları cıkartacaktım ama su koymak hiç aklıma yatmadı.Bunun üzerine geogle acıp cilek marmelatı yazdım ve sizin siteniz çıktı ve bu güzel tarifi gördüm. Hemen mutfağa koşup yaptım ve mükemmel oldu.Yıllardır marmelet yemiyordum artık kahvaltıda yitebileceğim .Ben taze sıkılmış elmayla yaptım ve tavsiyenize uyup köpüğünü süzdüm duru su olarak kullandımBu güzel tarifi acitatlituzlu.blogcu.com adındaki bloğumda yayınlayacağım. Ben gögüs kanseri tadavisi gördüm ve allahın izniyle yendim.Bu nedenla şekerin zararlarını bildiğimden gıdalarımda seker kulanmam .Kendime hep blogomda terifide var şekersiz kek,ballı limonata ,ve pekmezli tatlılar yaparım.Arkadaşlarımın isteği doğrultusunda pastalarda deniyorum ama genelde herkesi uyarım. Tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Tariften memnun kalmanıza çok mutlu oldum, Allah herkese şifa versin. Bu dünyada yapay maddelerden uzak yaşamak giderek zorlaşıyor..

    YanıtlaSil
  14. Tam bana göre bir tarif. Kısa bir süre önce Doğa'nın % 100 doğal marmelatlarını keşfettim. Fiyatları çok pahalı olduğu için "Acaba meyvasını daha ucuza alıp kendim yapamaz mıyım?" diye düşündüm ve sizin benim düşüncelerime birebir uyan tarifinizi gördüm. Bu tariften esinlenerek frambuazlısını yapmayı ve http://adonismutfak.blogspot.com adlı blogumda yayınlamayı düşünüyorum. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. uzun zamandır şekersiz reçeli düşünüyordum, elma suyu 40 yıl daha düşünsem aklıma gelmezdi sanırım.en kısa zamanda deneyeceğim kendi sıktığım elma suyuyla. bilgiyi paylaştığınız için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  16. baba tenor, başarılı oldun mu acaba! merak ettim.

    YanıtlaSil
  17. Dikkat! Arkadaşlar diyabet hastalarına şekersiz reçelde sakıncalı. Meyvede fruktos denen meyve şekeri var, nasıl her meyveyi yiyemiyorlarsa, meyve suyu içemiyorlarsa şekersiz marmelat da yiyemezler, hatta kuru meyve dahi.

    YanıtlaSil