Sayfalar

Çarşamba, Şubat 22, 2006

Karnabahar Ograten



Bu tarifi deneyeli epey oldu aslında ama eklemeye henüz sıra geldi. Eşim karnabaharı çok sevdiği için ben de pek sık olmasa da ara sıra pişirmeye çalışıyorum .

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy kaynabahar
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:

Karnabaharı birleşme yerlerinden parçalara ayırın. 1/2 çay bardağı süt eklediğiniz kaynayan suda 5 dk. kadar karnabaharlar biraz yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve çatalla bastırarark karnıbaharları daha küçük parçalar haline getirin ( tamamen ezilmesinler) . Bu arada 2 bardak süt ve unu kısık ateşte karıştırarak pişirin( ben kullanmadım ama dilerseniz 1 kaşık tereyağı ekleyebilirsiniz). Daha sonra tuz ve karabiber ekleyin. Ocağın altını kapattıktan sonra 1 yumurtayı sosun içerisine kırın ve çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırın.
Dikdörtgen bir borcam kabını 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın. İçerisine ezdiğiniz karnabaharları yayın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Kaşar peyniri rendesini serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

19 yorum:

huysuz dedi ki...

ograten olan herşeye bayılıyorum. harika olmuş bu da..

Adsız dedi ki...

Hatice sevmediği halde, ben seviyorum diye karnabahar yemekleri yapıyor.
İster evlilik deyin, ister aşk. Farketmez.

Yazan: Hatice'nin Eşi

Adsız dedi ki...

Huysuz ve Tatlı, beğendine sevindim. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Canımmm, senin için herşeyi yaparım ...

Nezaket dedi ki...

Hem karnibahari hemde ograteni cok severim. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Nezaket, o zaman bu yemeği de çok beğenirsin denersen. Sevgiler...

mehmet livvarcin dedi ki...

karnıbahar enfes bişey. valla ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor

Adsız dedi ki...

karnıbaharı sevmediğine inanamadım, Hatice.Olsun.Bu yemeği ben kıymalı soslu yapıyorum, benim sevmeyen kocam dahil herkes seviyo. Ellerine sağlık....

Adsız dedi ki...

Mehmet Bey, çok teşekkür ederim.

Aslıhancım, napiyim, öyle severek yiyemiyorum bir türlü :( Ama her pişirme yönteminde değil de bazısında bu daha belirgin oluyor; örneğin bu yemek. Mesela mücver ve kıymalı yemeğini daha çok seviyorum.

Adsız dedi ki...

Haticecim benim bildigim kadarıyla evlerde tam tersi olur.Erkekler pek sevmez karnabaharı.Yada benim bildigim kişiler sevmez. Sizde tam tersi olmuş.Bende eşim sevmedigi için yapmıyorum.kendim için yapmak istersem eminim denerim bu şekilde.Elerine sağlık.....

Adsız dedi ki...

Zeynepcim haklısın biz de durum biraz ters oldu :) Ben yemek konusunda çok şanslıyım; eşim hiçbir şeyi ayırt etmeden severek yer. Bu arada tarifi umarım deneyebilirsin. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Çiğdem, ben de acaba sitemizi ziyaret ettin mi diye düşünüyordum. Yorumunu görünce çok mutlu oldum :) Tarifleri beğenmene de çok sevindim. Umarım dener ve memnun kalırsın. Tekrar görüşmek üzere. Öpüyorum, Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hatice ellerine sağlık. Kışın fazla sebze bulunmuyor, malum. Karnıbahar, pırasa arası gidip duruyoruz, değişiklik olacak:))

Adsız dedi ki...

Şeyma, beğendiğine sevindim tarifi :)) Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Hatice, Mehtap'a aldığımız karnabahardan, bu tarifle ve sayende biz de nasiplendik. Sevgilerimle...

şule&hatice dedi ki...

Elifcim afiyet olsun. Denemenize çok sevindim. Selamlar...

Adsız dedi ki...

İnternette karnıbahar tarifi aradığıma değdi valla...Doğruya doğru şimdi!... Hatice teşekkürler canım.:) Beni kara kara düşünmekten kurtardın:))

Adsız dedi ki...

Anonim, faydalı olduysak ne güzel. Umarım lezzetini de beğenmişsinizdir. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bu yemeği geçen gün kızımın okulunda tabldot olarak vermişler. çok beğenmiş. hocası biraz bahsetmiş tarifinden ancak bana pek anlatamadı. bende buraya baktım ama kızım yediğinin kıymalı ve havuçlu olduğunu sölyüyor sizinkinde kıyma ve havuç yok.