Sayfalar

Salı, Kasım 15, 2005

Kabaklı, Hindistan Cevizli, Hurmalı Barlar



Hurma günü için tarifi bayramın 2. günü yaptım. Bayram tatlısı yerine geçti :). Piştikten sonra daha çok keke benzedi. Tadı içindeki hurma ve kabaktan dolayı oldukça farklıydı. Ben misafirlerimize sunarken biraz tedirgin oldum, beğenirler mi beğenmezler mi diye. Ama tadan herkes beğenince çok mutlu oldum. Ertesi güne kalan 2 dilimden birini 1 bardak sütle içtiğimde tadı daha güzel geldi bana. Belki de bekledikçe güzelleşen bir tariftir. Orjinal tarifte verilen şeker ölçülerinin yarısını kullanmama rağmen yine de bana tatlı geldi. Tarifi buradan aldım.

Malzemeler:

  • ¾ bardak zeytinyağı
  • 1/2 bardak şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 ¾ bardak un
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 ½ çay kaşığı kabartma tozu (1 paket kullandım)
  • ¾ bardak kuşbaşı doğranmış hindistan cevizi (toz hindistan cevizi kullandım)
  • ¾ bardak doğranmış hurma
  • ¾ bardak kuru üzüm
  • 2 bardak rendelenmiş kabak (2 orta boy kabak kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı eritilmiş (15 gr tereyağı + zeytinyağı kullandım)
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya(kullanmadım)
  • ¼ çay kaşığı tarçın
  • 1 /2 bardak pudra şekeri
  • üzerine serpmek için ceviz
Yapılışı:

Orta boy kare borcamı yağlayın. Geniş bir kapta yağ ve şekeri krema haline getirin. Yumurta ve vanilyayı ekleyin ve kabarana kadar çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu bu karışıma eleyin. Fırını 175 dereceye getirin. Hindistan cevizi, hurma, üzüm ve kabakları ekleyip karıştırın. Hamuru fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk içini çekene kadar pişirin. Şekerli krema için yağ, süt, vanilya, tarçın ve şekeri yağ eriyene kadar ısıtıp karıştırın. Bu karışımı hala sıcak olan bara kaşk kaşık dökün. Dövülmüş cevizleri şekerli kremanın üzerine serpiştirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.



Afiyet olsun..

11 yorum:

Doruk dedi ki...

Çok güzel bir tarif. Aynı zamanda da bir enerji bombası. Ellerine sağlık!

Burcu Özdoğan dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık... Canım çekti:)

Sibel dedi ki...

Şulecim ellerine sağlık. Bayram için çok hoş bir alternatif olmuş. Ben de bu bayram kek yapmayı düşünmedim değil:) Sonra yine şerbetli tatlı yaptım gerçi. Sevgiler!

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.. Beğenmenize sevindim.

Adsız dedi ki...

Merhaba şule,Bayram için çok değişik bir tat sunmuşsun misafirlerine.Sunarken tedirgin olmanda çok normal,çünkü malzemeleri görünce insan nasıl bir tat oluşacağını kestiremiyor.Misafirlerin begendiğine göre zaten sorun yok.Ellerine sağlık ,sevgiler.........

pınar dedi ki...

şule değişik bir tarif olmuş. eline sağlık.

Adsız dedi ki...

Zeynep merhaba, gerçekten de oldukça değişik bir tat oldu ve kabak tadını kimse fark etmedi :).

Burcu beğenmene sevindim. Malzemeler ilginç gerçekten de.

Pınar teşekkürler..

Dilek'ce dedi ki...

Cok degisik bir tarif Sule, eline saglik! Tadini merak ettim:)Kabagin yesil hurmanin kirmizisi cok hos duruyor resimde.

Adsız dedi ki...

dilek gerçekten de değişik bir tarif, fakat tadı gayet güzel ve değişikti. Resmi beğenmene de sevindim.

Adsız dedi ki...

janjanlı tarifleri denemene çok sevindim. umarım sonuçlardan memnun kalıyorsundur..