Sayfalar

Perşembe, Ekim 20, 2005

Patatesli Dilim Börek



Bu böreği yapalı neredeyse 2 hafta oluyor. Sahur için yapmıştım. Patatesli böreği hep kol böreği şeklinde yapardım, bu sefer değişiklik olsun dedim ve maille "çeşit çeşit börekler" adıyla gelen word dosyasından bu tarifi seçtim. İçine fazla karabiber katmam dışında herkes beğendi :).

Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 3 adet iri patates (7-8 orta boy patates kullandım)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağı/zeytinyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve dilediğiniz baharatlar
Yapılışı:

Patatesi haşlayıp rendeleyin. Yağ, yumurta ve sütü patatesle iyice karıştırın. Harcı yumuşatmak için ben biraz daha süt eklemiştim. Peynirin yarısını, kırmızıbiber hariç baharatları ve tuzu patateslere katın. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine patatesli harçtan yayıp diğer yufkayı serin. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. Rulo şeklinde sıkıca kıvırın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra 2 parmak eninde dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Bana iç harç az yağlı geldiği için böreklerin üzerine 1-2 damla zeytinyağı damlattım. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi ve kırmızı pul biber serpin. 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun..

16 yorum:

  1. sevgili şule ellerine sağlık ne güzel börekler bunlar sıcak sıcak yiyince tadına doyum olmaz

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Şule'ciğim. Eşimin en sevdiği börek pulbiberli patates böreğidir. İş çıkışı malzemeler alınıp sahura kesin yapılacak bi börek ya bana da biraz kuru geldi hiç yufkayı ıslatmamam. Sence ıslatsam biraz yağ ve sütle keserken zorlanır mıyım acaba???? Denerim ve yarın haberdar ederim hepinizi:)) İDİL....

    YanıtlaSil
  3. burcu teşekkürler. sahurda ısıtıp ısıtıp yedik biz de :)

    İdil hanım, ben de yufka hiç ıslatılmıyor acaba kuru mu olur diye düşündüğüm için, börekleri tepsiye dizdikten sonra üzerlerine zeytinyağı damlattım. Yufkaları yağ ve sütle ıslattığınız zaman harcı yayarken yufkaların zedelenmesine sebep olabilirsiniz. Denerseniz sonucu bekleriz. :)

    YanıtlaSil
  4. Cok güzel fikir Sule börekleri böyle hazirlamak cok hosuma gitti:) ellerine saglik bende yapacaklar listesine ekledim bile:)

    YanıtlaSil
  5. Ay ne güzel gözüküyor bunlar böyle,ellerine sağlık Şule. Ben de bir dahaki sefere böyle yapayım çok hoşuma gitti : )

    YanıtlaSil
  6. Elçin, Yeşim beğenmenize çok sevindim.:) Yorumlarınız için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. merhaba,
    gerçekten tarifleriniz mükemmel ama türkçe karakterlerdenmi başka bir sorun mu var tam net okuyamıyorum ilgilenmenizi rica edicem sevgiler....
    Esin

    YanıtlaSil
  8. Esin hanım tarifleri beğenmenize sevindik. Character Encoding'i Turkish(Windows-1254) seçerek bu sorunu halledeceğinizi umuyorum.

    YanıtlaSil
  9. bende sevdim bu tarifi, hem kolay hem gosterisli
    bu hafta yemek listesinede eklerim, gurup icin :))
    ellerine saglik

    zeynep

    YanıtlaSil
  10. Cok lezettli gorunuyor, ellerine saglik. Hemen deneyecegim.

    YanıtlaSil
  11. zeynepcim ekle tabi, zaten ben de gruptan gelen bir dosyadan almıştım tarifi :)

    neşe teşekkürler. denersen beğeneceğini umuyorum.

    YanıtlaSil
  12. Şule hanım
    yardımınız için çok teşekkürler...
    harikasınız...)))
    Esin

    YanıtlaSil
  13. ben bayilirim bu borege..hemen denemek isterdim ama burada yufka yok..sadece filo pastry dedikleri kagit inceliginde seyler var..acaba kendim hamurunu acmayi becerebilir miyim..denemek lazim
    :o) duygu

    YanıtlaSil
  14. duygu yorumun için teşekkürler. Umarım hamur açma girişimin başarılı olur :).

    YanıtlaSil
  15. Şule hanım ellerinize sağlık, çok güzel olmuş. Bende uzun zamandır bu tarifi denemek istiyordum ve yaptım artık.Herkes çok beğendi.

    YanıtlaSil
  16. Ayla hanım deneyip beğenmenize çok sevindim. sizin de ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil