Sayfalar

Cuma, Ekim 14, 2005

Ayva Kompostosu



Sıradaki tarifimiz komposto :). İftar sofrasını kompostosuz düşünemiyorum. Yemeği yerken bir taraftan da kompostoyu içmek ayrı bir zevk. Üzüm hoşafı, elma ve ayva kompostosu arasında hangisini yapacağımıza karar vermek zor oldu. Geçen ramazanda da yaptığımız gibi ayva kompostosunu yapmaya karar verdik.

Malzemeler:

  • 3 iri ayva
  • 10-12 bardak su
  • 2-3 çay fincanı toz şeker (damak tadınıza göre)

Yapılışı:

Ayvaları yıkadıktan sonra, kabuklarını soyun ve içlerini temizleyin. Çekirdeklerinden birazını ayırın ve ayvaları minik minik doğrayın. Düdüklü tencereye ayvaları ve çekirdekleri ekleyin. Üzerine suyu ekleyin ve düdüklünüzde 10-15 dk pişirin. Kapağını açtıktan sonra şekeri ekleyin. Ayvalar pişene ve şeker eriyene kadar karıştırın. Soğutup servis yapın..

Afiyet olsun..

8 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

Sulecim, ellerine saglik, bende severim kompostoyuda, hosafida, hem iftarda hemde sahurda enfes olur, ben ayva kompostosu yaparken cekirdeklerinide icine atarim, daha degisik bir renk veriyor, yaslilarimizdan oyle aklimda kalmis,
afiyetle yiyin iftar sofranizda.
sevgilerimle,
Zeynep

Adsız dedi ki...

Zeynepcim biz de yaparken içine çekirdekleri attık rengi hoş oldu gerçekten de :). Sahurda da börekle çok hoş oluyor. Kompostomuz bitti yeniden yapsam fena olmaz :)

Adsız dedi ki...

mine geçen ramazanda yaptığım kompostoya bir kaç karanfil atmıştım ama bu sefer katmadık. kuru üzümle de yapmayı planlıyorum. hatta canım vişnelisini istiyor ama mevsimi değil :)..

Adsız dedi ki...

Komposto ve hoşaf yapmayı bir huy edinemedimde ona yanıyorum.Annem sürekli yapardı ve babam sahurda sağlıklı oluyor diye sadece ekmek ve komposto yada hoşaf yerdi.Eşimde sürekli istiyor ama nedense içimden yapmak gelmiyor.Şulecigim yazdıklarını ve yorumları okuyunca yapmaya karar verdim.Hafta sonu ayva alınacak ve komposto yapılacak.....))))))))

pınar dedi ki...

şule, eline sağlık. kompostoyu çok severim ben de. özellikle kayısıyı. ama ayvayı da severim. dün ayvanın tatlısını yapmıştık. o bitince bir de kompostosunu yapalım.

Adsız dedi ki...

zeynep benim de sıklıkla yaptığım bir şey değil komposto, hoşaf yapmak. ama ramazan gelince yapmam gerekir gibi hissediyorum hem seviyorum da :) Hafta sonu yaparsın inşallah, eşin de mutlu olur hem.


pınar teşekkürler. ben de neredeyse her kompostoyu severim.

Adsız dedi ki...

Sevgili arkadaşlar şansa bakın üzüm kompostosu ararken daha çok sevdiğim ayva kompostosu çıktı:)Bloğunuz harika olmuş Bende linkinizi sitemizin ana sayfasındaki linkler bölümüne eklemek istiyorum ayrıca sizlerinde güzel yazılarınızı forummumuz da görmek isteriz. Sizlere Hayırlı bayramlar diliyorum Sevgilerimle
www.genclikdunyasi.com.
gencadam@genclikdunyasi.com

Adsız dedi ki...

merhabalar.. 2007'e girerken ne yapsam diye dolandigim anlardan biri. Bademli tavuk pilavı (tarçınlı,kimyonlu,dereotlu)yapcam, yanına üzüm kopostosu iyi gider diye düsündüm,ama ayva kompostosunu görünce, "acaba...?" dedim, hem o da tarçınlı degil miydi? Niye buralarda kimse onlara tarçın koymuyor :) oysa ben miktarına bakacaktım, artık onu da kafadan koyarım :)