Sayfalar

Pazartesi, Eylül 19, 2005

Tahinli Kurabiye















Geçen hafta sonu yapmıştım bu kurabiyeyi ; eklemek için henüz sıra geldi. Nasıl bir kurabiye yapsam diye düşünürken Dr. Oetker vanilya paketinin arkasında bu tarifi gördüm. Yapmaya karar verdim ama bir de portakal ağacında tahinli kurabiye tarifi vardı o nasıldı diye siteye girip baktım. Onun da aynı tarif olduğunu görünce artık lezzetten emin bir şekilde yaptım :) Yanılmamışım hem misafirlerim hem de iş arkadaşlarım çok beğendiler.

Malzemeler :
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 3,5-4 su bardağı un
Hazırlanışı :

Şeker ve tahini iyice karıştırın. Sıvıyağ, yumurta sarısı, vanilya ve unu ekleyin. Elinize yapışmayan; bir parça alıp yuvarladığınızda dağılmayan bir kıvamda hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Önce yumurta beyazına sonra cevize batırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Önceden ısınmış 175 derece fırında 20-25 dk. pişirin.
Afiyet olsun...

18 yorum:

yEşiL dedi ki...

Haticecim kurabiyelerin nefis. Özellikle tahinle olmasi ayri bi cezbedici. Bu aksam eve gidince denenecektir :)

Sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Yeşil, şimdiden afiyet olsun. Ben de çok seviyorum tahinle yapılan tatları...

Yesim dedi ki...

Dün tam comment yazarken bi şekilde sayfa kilitlendi ve yazamamıştım... Haftasonu ben de hindistancevizli kurabiyelerimi yaparken dr oetker paketinin arkasında bu tarifi görmüştüm,gerçekten güzel gözüküyor artık ben de deneyebilirim : )

Adsız dedi ki...

Teşekkürler Yeşim,şiddetle tavsiye ederim...

Adsız dedi ki...

merhaba hatice ,yine çok basit ve güzel bir tarif olmuş,mutlaka deneyeceğim,zaten sırada birsürü tarif var.ellerine sağlık,sevgiler.........

Adsız dedi ki...

Zeynep çok teşekkürler, denediğin tarifler hakkında da fikirlerini paylaşırsan seviniriz. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Zeze, iki seferde de yanmaları kötü olmuş. Ben de pişip pişmediklerini anlamakda zorlanmıştım; üstleri piştiklerinde de hafif ıslakmış hissi veriyor tahinden dolayı. Umarım bir dahaki sefer çok lezzetli olurlar. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

selam hatice,

çok basit ve lezzetli bir tarif, denedim çok hoş oldu. teşekkürler..

Adsız dedi ki...

Afiyet olsun Vildan, beğenmene çok sevindim. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Haticecim pazar günü uyguladım bu tarifi. Toplam 29 adet kurabiyem oldu. 5 tanesini yedik ve kalanını buzluğa attım. İşyerine gelirken her gün 2 tane getiriyorum öğleden sonra çayımın yanına yemek için. İlk güne kıyasla tadını çok daha fazla beğendim. Bir gün dinlendirince tadı zannedersem daha güzel oluyor. Ellerimize sağlık. Bu tadı çok beğendim. Eşimin babası ve annem de mutlaka çok beğenir içinde tahin olmasından dolayı. Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Afiyet olsun Şulecim. Beğendiğine sevindim. Ben de için de tahin olan herşeyi çok seviyorum. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bu tarife kabartma tozu konuyormu?
Tesekkurler :)

Adsız dedi ki...

Hale, bu tarifte kabartma tozu kullanılmıyor. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Şule hanım acaba ne kadar sürede pişirdiniz?Tahinli tariflerde tereddüt ediyorum,çünkü tahinli kekim yanmıştı bi keresinde :(

Adsız dedi ki...

Tarifi deneyeli epey oldu. Net kaç dk. pişirdiğimi hatırlayamıyorum. Ama tarifte verdiğim max. 25 dk. sonunda bile kurabiyelerin yanacağını zannetmiyorum. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba kurabiyeleri toparlamakta güçlük çektim piştikten sontada un gibi ufandılar neden acaba hiç böyle kurabiyem olmamıştı bir cevap verirseniz sevinirim ben kabartma tozuda koymuştum o yüzden olabilirmi

Adsız dedi ki...

Bu kurabiyenin hamuru biraz zor bir hamur aslında o yüzden tarifte yuvarladığınızda dağılmıyorsa kıvamı olmuştur demeye çalışmıştım. Dağılmasının nedeni unu fazla olduğu için diye düşünüyorum.

Sevgiler...

beyza dedi ki...

tarifinizi denedim gerçektende çok güzel oldu.tşkler