Sayfalar

Pazar, Temmuz 17, 2005

Haydari

haydari

Mangalın yanına yaptığım mezelerden biri. Diğeri de Oktay Usta'dan acılı ezme idi. Onun tarifini de Figen'in fotoğrafladığı Yemek ve Biz sitesinde bulabilirsiniz. Haydariyi yapmak çok basit. 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurda 3-4 diş ezilmiş sarımsak, bir tutam dereotu ve biraz tuz ekleyip iyice karıştırıyorsunuz. 1 yemek kaşığı kadar su da ekleyebilirsiniz. Üzerine bir kaç damla sızma zeytinyağı döküp dereotlarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz..

13 yorum:

  1. günaydın.çok hoş görünüyor.ben haydariye dereotu yerine kuru nane koyuyoram çok lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım. Ellerinize sağlık. Çok çekici görünüyor.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  3. cimcime ben de çok severim. teşekkürler.

    isimsiz naneyle de güzel oluyor evet. Öyle de yemiştim.

    YanıtlaSil
  4. biraz icine irice dovulmus ve haslanmis ceviz katilinca daha da lezzetli oluyor emin olun:)ellerinize saglik,

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. arzu haşlanmış cevizi ilk defa duyuyorum. Bu arada cevizli haydari de hiç yememiştim. Denemek lazım. Teşekkürler. Bebişine öpücükler :)

    YanıtlaSil
  6. ya bende neden resimler gozukmuyor arkadaslar yardimci olurmusunuzzzzzzzzzzz????

    YanıtlaSil
  7. rabis ben de bazen Tijen'in sitesindeki resimleri göremiyorum. Zaman zaman oluyor galiba ama neden olduğu konusunda bir fikrimiz yok.

    YanıtlaSil
  8. cevizle birlikte ufalanmış beyaz peynir de koyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. Şulecim eline sağlık, ben önceden hiç yapmazdım haydari hep yoğurdu sade olarak yerdik. Bu tarifi bir kere deneyince Özkan artık hep haydari istiyor :) Misafirlerime de yapmaya başladım. Çok teşekürler...

    YanıtlaSil
  10. teşekkürler hatice. yoğurt yemenin değişik bir şekli. hem basit hem lezzetli ben de salatanın yanına yapıyorum mutlaka misafirlerime..

    YanıtlaSil
  11. haydariyi seven biriyle konuştuum için haydari yapmaya söz verdim tarifide burdan verdi umarım güzel olur =) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. bu kadar az ve lezzetli malzemenin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan şey mutlaka güzel olur. sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Dışarlarda pek yememeye dikkat ediyorum malum sarmısaklı oluşu, evde yapıp şöyle doya dola yiyeceğim ellerinize sağlık

    çay kazanları

    YanıtlaSil