Haftasonu denediğim diğer bir tarif de bu kurabiyeler... Sıvıyağ ile ilk tuzlu kurabiye denemem. Tatlılarda olduğu gibi bunların da margarinle yapılanlardan farkı olmadı.
Malzemeler:
- 2 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
- 1/2 çay bardağı sirke
- 1,5-2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Aldığı kadar un
- Üzeri için susam
Yumurtalardan birisinin sarısını ayırın. Susam dışındaki diğer malzemeleri kullanarak yumuşak bir hamur elde edin.( Hamur sirke kokuyor ama pişdiğinde koku kalmıyor) Hamuru merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın ve kurabiye kalıpları ile kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. ( Fazla seyrek yerleştirmenize gerek yok) Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısınmış 175 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
siz süpersiziniz ya,bir günde ikitane tarif
YanıtlaSilellerinize sağlık
Çok teşekkür ederiz abdnur :)))
YanıtlaSilSevgiler...
Hatice, tuzlu kurabiyeler yildiz yildiz cok tatli olmuslar, ellerine saglik.
YanıtlaSil(Ben bu tür hamurlarin icine biraz kasar peyniri rendeliyorum bazen, cok hos oluyor tadi. Bir arkadasimda öyle yemistim, cok hosuma gitmisti).
Sevgiler
Çok teşekkür ederim Mine'cim :)Kaşar peyniri eklemek güzel bir fikir. Tekrar denediğimde ben de ekleyeceğim...
YanıtlaSilSevgiler...
hatice kurabiyeler çoook şirin olmuşlar...ellerine sağlık.
YanıtlaSilbu arada yeni makinan da hayırlı olsun...
sevgiler...
Merhaba adaşım, kurabiyeleri beğenmene çok sevindim :) Ayrıca makina için de çok teşekkür ederim...
YanıtlaSilSevgiler..
kati yag olmamasi cok iyi. cok hos gozukuyorlar. bende yarin denemeyi dusunuyorum, ellerinize saglik...
YanıtlaSilesma
Esma beğenmene çok sevindim. Denendiğinde de yorumunu öğrenmek isteriz.
YanıtlaSilSevgiler...
tuzlu kurabiyenin görünüşüne dayanamadım yaptım şu an fırında sabırsızlıkla pişmesini bekliyorum 50 adet cıktı 2 tepsi yani oh kapaklı kavonozuma koyarım evde hazır bulunması cok iyi teşekkürler
YanıtlaSilHayriş afiyet olsun :)
YanıtlaSilKurabiyeleri denedim müthiş lezzetli ve yapımı basit.
YanıtlaSilBu güzel tarifi bizlerle paylaştıgınız için teşekkürler...
Afiyet olsun Nilüfer, beğenmene çok sevindim :) Eline Sağlık...
YanıtlaSilbu hafta sonu denedim. çok güzel oldu ama tatlılarım kadar rağbet görmedi nedense:))...ama aç olan bi tane atıyo ağzına...eline sağlık...sevgiler...
YanıtlaSilaslıhan
Aslıhancım eline sağlık, ben çok seviyorum bu kurabiyeleri. atıştırmalık süper oluyorlar.Sevgiler...
YanıtlaSiltarif için öncelikle çok teşekkürler...ayrıca site için de teşekkür etmem gerek:)
YanıtlaSilkurabiyenin içine biraz tereyağı konulursa sanırım daha rahat şekil verilecektir...
bunu belirtmek istedim...
ellerimize sağlık...
hoşcakalın...
Merhaba Müberra, güzel sözlerin için çok teşekkür ederiz :)
YanıtlaSilBen sorun yaşamamıştım şekil vermek konusunda. ama kalıpla kesilmediğinde belki zor oluyor olabilir; teşekkürler .
Sevgiler...
hatice merhaba :)
YanıtlaSilyorumuma cevap yazacağını hiç düşünmemiştim...
aylar sonra tekrar bu tarifi yapmak için bakınca yorumuma cevap yazdığını görmek çok şaşırttı beni..
ne kadar ilgilisin:)çok sağol
ayrıca bu sefer kalıpla kestim ve haklısın bi sorun yaşamadım
çok güzel oldular...
kolay gelsin
çok sevgiler:-)
Rica ederim Müberra, bu sefer sorun çıkmamasına sevindim :) Afiyet olsun. Sevgiler...
YanıtlaSilMAHLEP KOYMASAK OLMAZ MI HER ZAMAN EVDE BULUNMAYABİLİYOR
YanıtlaSilOlur elbette. Mahlep sadece farklı bir koku veriyor kurabiyeye.
YanıtlaSilyeni evlendim ve kayın pederim benden pasta börek gibi birşeyler istedi aklıma oktay ustanın mutfağı geldi hemen internete girip bu kurabiyeyi yaptım ve herkes parmaklarını yediler hem çok basit hemde tadı mükemmel
YanıtlaSilÇok sevindim memnun kalmanıza :))
YanıtlaSilAfiyet olsun...