Sayfalar

Salı, Mayıs 24, 2005

Fındıklı Hanımeller

Fındıklı Hanımeller

Tadı ve görüntüsü hanımeller bisküviye çok benziyor bu kurabiyenin. Yine asıl tarifteki margarin yerine sıvıyağ kullandım. Lezzet katması içinde 1 kaşık tereyağ ekledim. Aşağıdaki ölçülerle toplam 35 adet kurabiye çıktı.

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 çay bardağı ince dövülmüş fındık ( ben 1 kullandım; az geldi)
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı :

Tüm malzemeleri karıştırarak sert olmayan bir hamur elde edin. ( Hamur sıvıyağdan dolayı yağlı oluyor) Hamuru merdane ile 3-4 mm açarak çay bardağı( ince belli olmayan) yada yuvarlak kalıp ile şekiller verin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Önceden ısınmış 175 derece fırında üstleri hafif kızarana kadar pişirin. ( Eğer fazla kızarırsa tatları değişiyor.)

Afiyet olsun...

12 yorum:

  1. Günaydin Hatice'cigim, ah hanimeller :) Lisede en sevdigim cinsi findikli olaniydi. Ben bu aksam bu kurabiyeleri deneyeyim, sonucumu bildiririm :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Minecim,
    ben de fındıklı olanı çok severim :) İnşallah beğenirsin bu tarifi de...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. fındıklı hanımeller çok güzel gözüküyor hatice.gerçeğinden hiç farkı yok...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler Hatice :)) görüntüsü gibi tadı da çok benziyor...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. nim nim nim cayla ne guzel gider yapacagim muhakkak:)

    YanıtlaSil
  6. Kizlar, ben hanimelleri bu aksam yaptim, biraz önce bir tane yedim. Cok güzel bir sey olmus :) Benimkilerin sekilleri tam Hatice'ninkiler gibi olmadi. Ama kesinlikle tekrar yapilacaklar listesinde yerini aldi. Ek olarak sadece (acilmis paketin bitmesi icin) 1 avuc kadar hindistancevizi attim icine.
    Tesekkürler ve Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Esma, çayla çok hoş gidiyor gerçekten :)
    Minecim denemene ve beğenmene çok sevindim :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Minecim az önce gördüm; sitene de koymuşsun tarifi. Çok mutlu oldum :) Çok teşekkür ederim. Seninkiler de çok hoş görünüyor. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. güzel bir tarif...benimki biraz daha farklı bi tat oldu...hanımeller giib değil de...

    çok güzel yine de...
    çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, tadı neden benzememiş olabilir diye düşündüğümde acaba biraz daha kalın mı olmuştur diye aklıma geldi. Çünkü o zaman iç kısmı yumuşak kalabilir. Yine de tadını beğenmenize sevindim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. ben de bugün deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yarin yapacağim misafirlerime insallah güzel olur

      Sil