Sayfalar

Cuma, Nisan 08, 2005

Yumurtalı Patates

Yumurtalı Patates

Dün akşam kahvaltılık bir şeyler yapalım dedik. Benim ilk defa öğrencilik yıllarımızda eşimden öğrendiğim bu tarif evde yemek olmadığı zamanların kurtarıcısı. Özellikle öğrenciler için yapımı oldukça kolay. Dilediğiniz baharatla yemeğinizi tatlandırabilirsiniz. Ben bu sefer yaptığımda biraz biberiye kattım, patatese yakıştığını duymuştum.

Malzemeler:
  • 4-5 patates (orta boy)
  • 2-3 yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • pulbiber, tuz...
Hazırlanışı:

Patateseleri yıkayıp soyduktan sonra minik küpler şeklinde doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyduktan sonra, biraz ısınınca doğranmış patatesleri ekleyin ve ara sıra karıştırarak pişirin. En son yumurtaları kırın. Tuzunu, biberini atın. Yumurtalar piştikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Aslen bir kurt yemegidir bu. Baba tarafim da kurt oldugu icin cocukken babanemin okul donusu bize yaptigi bizimde bayilarak yedigimiz bir yemekti. Halen bizim ailede en cok yapilan yemekler arasindadir. Babanem maydonozluda yapardi bunu biz cok begenirdik. Anilari canlandirdiniz.

    YanıtlaSil
  2. merhabalar

    ben de yapıyorum fakat biraz farklı. patatesler tam pişmeden içine ince doğranmış soğan ekliyorum .biraz kızarınca da yumurtayı ekliyorum güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Ben bunu daha cok cmt. yada Pazar kahvaltilarinda yapiyorum.
    Ve cesitliyorum surekli.taze sogan,dereotu..Veya biraz cokelek ekliyorum vs.. cesitlendirmek mumkun ve cok lezzetli oluyor taze sogan ile yumurta..
    Ellerinize saglik..
    Sevgilerimle,
    Figen Karavas-İzmir
    http://groups.yahoo.com/group/yemekve_biz/

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Yasemin ve Figen yorumlarınız ve fikirleriniz için teşekkürler. Eminim çeşitlendirince de hoş bir tadı oluyordur..

    YanıtlaSil
  5. Biz buna "Girit" diyoruz. Nereden geldiğini bilmiyorum ama adının. Araştırayım bakalım. karabiber de çok yakışır.

    YanıtlaSil
  6. merhaba bu kadar patates birkaç kaşık yağda pişiyor mu üstelik haşlamadan eğer öyleyse hemen deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  7. sevgili başak Girit dendiğini duymamıştım. Ben de araştırayım :)

    anonim evet pişiyor. Tabi teflon tencerede yapman gerekiyor yoksa yapışır. Biz zaman zaman yağ miktarını 1-2 kaşık daha artırarak yapıyoruz. Damak zevkine kalmış.

    YanıtlaSil
  8. Ben de öğrenciyken ve de hala yapıyorum. İçine biber konulduğu zaman da güzel oluyor. Yalnız kısık ateşte ve de kapağı kapalıyken yapılsa daha güzel pişer. Yapanların ellerine sağlk. :-)

    YanıtlaSil
  9. isimsiz inanır mısın biz de bugün uzun zamandır yapmadığımız ve de evde yemeğimiz olmadığı için bu yemekten yapacaktık. :) biberli de değişik oluyordur mutlaka.

    YanıtlaSil
  10. valla simdi aklima geldi yapmak, adi neydi neydi derken google'dan burayi buldum.

    Eski anilarim canlandi... super birse ya...

    YanıtlaSil